Nieuws

Van Gaal lovend over Janmaat

on

Daryl Janmaat neemt de complimenten van Louis van Gaal dankbaar in ontvangst. De bondscoach van Oranje was vrijdag op de persconferentie lovend over de rechtsback van Feyenoord.

Van Gaal meldde dat Janmaat ‘misschien wel ver boven de anderen op zijn positie staat en er daarom geen andere aanvallende rechtervleugelverdedigers waren opgeroepen.

“Dat is mooi om te horen. Het betekent dat je op de goede weg bent en het is aan mij om dat vast te houden”, blijft Janmaat maandag tegenover NUsport bescheiden bij aankomst in Noordwijk voor de oefentrip naar Azië.

“Of het terecht is? Het zijn zijn woorden. Iedereen mag daarvan vinden wat hij vindt, maar het gaat er natuurlijk wel om wat de bondscoach zegt. Ik weet niet of ik nu al zeker ben van mijn plek op het WK. Je kent zijn beleid en dat is blijven presteren. Op dit moment sta ik er goed op.”

De 23-jarige Janmaat miste dit seizoen slechts één competitiewedstrijd bij Feyenoord, maar vreest niet voor fysieke problemen tijdens het verblijf in Indonesië en China. “De vlucht zal wel zwaar worden, maar ik voel me nog fit.”

“We hebben vorige week natuurlijk drie dagen zwaar getraind, maar ik ben op zich niet gesloopt. Daarnaast heeft iedereen voor zichzelf wat extra’s gedaan, dus we hebben een goede basis. Het wordt gewoon een leuke trip die goed is voor het groepsgevoel.”

Janmaat is dan ook niet bang om na de zomer aan een lang seizoen te beginnen met een achterstand. In Rotterdam is al rekening gehouden met zijn extra inspanningen bij Oranje. “We krijgen nog een extra weekje vrij, dus beginnen gewoon allemaal fit.”

Bron: NUsport

You must be logged in to post a comment Login