Nieuws

Van Eersel: ‘Geef Bannis een keer een echte kans’

on

In de Haagse Molenwijk bekeek Naoufal Bannis op zijn slaapkamer al op jonge leeftijd YouTube-filmpjes van Cristiano Ronaldo. Omdat hij net zo goed wil worden als zijn idool. Daar heeft de inmiddels 17-jarige spits van Feyenoord nog een lange weg voor te gaan, maar hij zit vooralsnog op het juiste spoor meldt NOS.nl op hun website.

“Naoufal is een sterke persoonlijkheid. Hij weet precies wat hij wil en wat hij daarvoor moet doen en laten. Een eigenzinnige jongen, met een enorme drive. Durft naar mij toe te komen als hij er een keer naast staat. Dan wil hij uitleg. Dat tekent hem ook. Een toptalent”, oordeelt bondscoach Peter van der Veen.

De NOS.nl gaat verder op hun site: Nu hij na een puike voorbereiding deel uitmaakt van de A-selectie van Feyenoord, ontbreekt het benodigde ritme. Logisch, vindt Dennis van Eersel, sportverslaggever van RTV Rijnmond. “Bannis heeft Nicolai Jørgensen voor zich en Jaap Stam kiest bij absentie van hem nu liever voor een buitenspeler als Luis Sinisterra in de punt van de aanval.”

Dat laatste steekt Van Eersel wel een beetje. “Geef Bannis een keer een echte kans. Nu blijft het veelal beperkt tot korte invalbeurten. Iedereen ziet wel de potentie van deze jongen. Fysiek moet Bannis nog wel stappen maken, maar je ziet bijvoorbeeld zijn klasse terug in zijn loopacties.”

Van Eersel hoopt in ieder geval niet op een ‘Vente-scenario’. “Dylan heeft, mede door het ontbreken van Feyenoord in de eerste divisie, veel te weinig gespeeld. Bij hem is het misgegaan en daar moeten ze in Rotterdam-Zuid ten aanzien van Bannis voor waken. Zeker volgend seizoen zal hij meer minuten moeten gaan maken. Anders is het verstandig om elders te kijken.”

Bron: NOS.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login