Nieuws

Van Dieren: ‘Noem het Het Legioen Stadion’

on

Na het overlijden van Johan Cruijff hoopt menig voetballiefhebber dat het stadion van Ajax wordt genoemd naar de legendarische nummer 14. Die kwestie roept in Rotterdam al de vraag op hoe de eventuele nieuwe Kuip moet gaan heten. De namen van Coen Moulijn en Willem van Hanegem liggen voor de hand, maar René van Dieren heeft een ander idee.

.

“Als ze een nieuw stadion gaan bouwen, dan zou ik het de naam geven van de mensen die er altijd zijn. De mensen die ook al die jaren kwamen als het slecht ging. Noem het ‘Het Legioen Stadion’. Die mensen zijn er altijd,” zegt Van Dieren in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. “Er zijn vaak beloftes gedaan en er gaat altijd wel iets fout, maar Feyenoord drijft ook mede op de supporters. Misschien kan het helemaal niet, maar het lijkt mij heel mooi.”

.

Ook voormalig speler Ronald Graafland was te gast in het praatprogramma. De oud-keeper is van mening dat Feyenoord zich niet moet blindstaren op de aanstaande bekerfinale. “FC Utrecht is een cupfighter en ik ben er niet van overtuigd dat Feyenoord even makkelijk gaat winnen. Laat Feyenoord maar gewoon wekelijks in de competitie winnen en die derde plek veiligstellen,” vindt Graafland, die zowel voor Feyenoord als Excelsior speelde.

.

In de uitzending kwam ook de kwestie Vincent Janssen aan bod. De spits van AZ moest enkele jaren geleden vertrekken uit de jeugd van Feyenoord en maakte vorige week zijn debuut voor het Nederlands elftal. “Ik heb mijn trainersdiploma gehaald op Varkenoord en daar heb ik Janssen ook gezien, maar toen kon je nog niet zeggen of het een topspits zou worden,” vervolgt Van Dieren, in het verleden actief bij Feyenoord, Excelsior en Sparta.

.

Van Dieren: “Als je geen alternatieven hebt om zulk soort jongens ergens te stallen, dan moet je keuzes maken. Laat je ze gaan of geef je ze een contract? Vroeger speelde ik bij Excelsior met elf andere huurlingen van Feyenoord en die jongens konden zich wél ontwikkelen.”

.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login