Nieuws

Van der Velde: “Maher is beter dan Clasie”

on

Riemer van der Velde denkt niet dat Jordy Clasie er ooit in zal slagen om de echte top te bereiken als voetballer. De voormalig voorzitter van sc Heerenveen ziet wel in dat de middenvelder van Feyenoord kwaliteiten heeft, maar is van mening dat Clasie het daarnaast vooral van zijn werklust moet hebben.
Van der Velde maakte op verzoek van NUsport een overzicht van de grootste talenten die in de Eredivisie rondlopen en volgens de Fries is Adam Maher de belofte van wie in Nederland het meest verwacht mag worden. Achter de aanvallende middenvelder van AZ, die bij de selectie van het Nederlands elftal voor de interland tegen Roemenië zit, heeft de oud-bestuurder plaats voor drie Feyenoorders.

Aanvaller Jean-Paul Boëtius staat op de lijst van Van der Velde op plek twee, gevolgd door de verdedigers Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. Oranje-international Clasie daarentegen wordt op plaats negen gezet. Van der Velde vergelijkt Maher met Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder in hun jonge jaren; Clasie kan in zijn ogen niet aan hen tippen. “Ik vind het een heel leuke middenvelder, maar iemand als Maher heeft meer. Clasie is een harde werker die heel belangrijk kan zijn, maar voor de top komt hij tekort.”

Bron: nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login