Nieuws

Van der Laan wil snel duidelijkheid

on

Wethouder Laan van Sport vindt dat er snel duidelijkheid moet komen over een nieuw stadion voor Feyenoord. Woensdag zei ze tijdens een vergadering in het stadhuis dat het ook een keer klaar is met allerlei alternatieve voorstellen voor een nieuwe of gerenoveerde Kuip.

Tijdens de commissievergadering werd opnieuw gesproken over het initiatief ‘Red de Kuip’ waarbij het huidige stadion wordt gerenoveerd. Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat dit idee alsnog serieus door Feyenoord wordt bekeken.

Begin deze week veegden de club en de stadiondirectie de vloer aan met het initiatief ‘Red de Kuip’. Gesprekken met de groep architecten en ingenieurs werden gestopt en de plannen werden ‘amateuristisch en onuitvoerbaar’ genoemd.

Woensdag deed stadiondirecteur Van Merwijk de toezegging alsnog de uitgewerkte plannen van ‘Red de Kuip’ te zullen bekijken. Voor wat het waard is, want hij blijft bij z’n besluit om een nieuw stadion op Sportpark Varkenoord te bouwen.

Wethouder Laan vindt dat er snel spijkers met koppen moeten worden geslagen: “We moeten duidelijkheid uitstralen. Het kan niet zo zijn dat er over een half jaar weer iemand anders komt die vindt dat er bij wijze van spreken een waterveld in het stadion moet komen.”

Van Merwijk hoopt dat eind oktober het financiële plaatje rond de nieuwbouw op Varkenoord rond is. Dan is ook duidelijk voor welk bedrag de gemeente garant moet staan en hoe groot de financiële risico’s voor Rotterdam zijn.

Bron: rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login