Nieuws

Van der Heijden: ‘Voor Feyenoord spelen in De Kuip, dat is gewoon geweldig’

on

Na vijf seizoenen komt er een einde aan het dienstverband van Jan-Arie van der Heijden bij Feyenoord. De linkspoot, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt, traint nog een week mee en neemt daarna afscheid. In een afscheidsinterview keek hij vrijdag alvast terug op een mooie en succesvolle tijd in De Kuip. ‘Feyenoord heeft echt een plek in mijn hart gekregen.’

Van der Heijden kwam in de zomer van 2015 over van Vitesse en won aan het einde van zijn debuutseizoen de KNVB Beker. Het bleek de opmaat voor een onvergetelijk tweede jaar, waarin de verdediger uitgroeide tot een steunpilaar in het kampioensteam van Giovanni van Bronckhorst. Van der Heijden won met Feyenoord na de landstitel nog een KNVB Beker in 2018 en tweemaal de Johan Cruijff Schaal (2017 en 2018).

‘Mijn begin bij Feyenoord was lastig, ik moest wennen aan de Rotterdamse mentaliteit. Uiteindelijk ben ik die heel erg gaan waarderen. Voor Feyenoord spelen in De Kuip, dat is gewoon geweldig. Dat is ook wat ik het meeste ga missen. Ik ben heel blij met de tijd die ik hier heb gehad’, aldus Van der Heijden.

Voorafgaand aan de uitzending van Studio Feyenoord werd Van der Heijden door zijn vriendin Martine en zijn ruim een jaar oude zoon Tygo verrast in De Kuip. Zodoende kon de verdediger ondanks het vroegtijdige einde van het seizoen toch nog het veld op met zijn zoontje, wat prachtige beelden opleverde.

De beelden van de laatste meters in De Kuip van Van der Heijden, zijn afscheidsinterview in Studio Feyenoord en een compilatie van zijn mooiste momenten van de afgelopen jaren bekijk je in de videospeler.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login