Nieuws

Van den Herik: “Supporters zitten niet op nieuw stadion te wachten”

on

Rotterdam moet geen nieuwe Kuip bouwen. Dat zegt Jorien van den Herik, de illustere oud-voorzitter van Feyenoord, in een open brief in het Algemeen Dagblad. Van den Herik zou het een ‘onverantwoord besluit’ vinden als de gemeenteraad instemt.

‘In deze crisistijd lijkt mij elke financiële steun bijna misdadig. Er is immers sprake van een groot financieel tekort bij de gemeente Rotterdam en veel onzekerheid over behoud van banen en daaruit voortvloeiend het gevaar van sociale onrust in de stad.’

‘Er zijn veel cijfers, spreadsheets, maar nog meer aannames en vergezichten. Geproduceerd door mensen die aan dit nieuwe stadion willen verdienen. Los van al die vingervlugge mannen die er in het voortraject al aan hebben verdiend.’

Jorien van den Herik (69) was 14 jaar lang voorzitter van Feyenoord. Eind 2006 legde hij die functie neer. Volgens hem wordt nergens aangetoond dat Feyenoord financieel wijzer wordt van een nieuwe Kuip.

‘Wie plezieren we met een nieuw stadion? Simpel: iedereen die aan de totstandkoming van een nieuw stadion verdient.’ De supporters, stelt hij, zitten er helemaal niet op te wachten. ‘We worden propagandistisch misleid,’ schrijft hij in de brief.

D66 stemt unaniem tegen
De komst van een nieuw stadion hangt aan een zijden draadje nu coalitiegenoot D66 in Rotterdam het plan definitief niet steunt. Daarom stemmen de fractieleden donderdag tijdens de raadsvergadering unaniem tegen het voorstel, dat maakte fractievoorzitter van D66 Salima Belhaj dinsdag bekend.

Het is nu allerminst zeker dat het college een meerderheid vindt die garant wil staan voor een lening van 165 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe voetbaltempel.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login