Feyenoordinbeeld

Van den Herik heeft champagne voor Feyenoord koud staan

on

Oud-voorzitter Jorien van den Herik van Feyenoord hoopt van harte dat de Rotterdamse volksclub dit seizoen eindelijk weer eens kampioen wordt. De laatste keer was in 1999 onder Leo Beenhakker.

.

Van den Herik fungeerde toen als preses. Hij stapte in 2006 op na veertien jaar de voorzittersfunctie te hebben vervuld. Indien koploper Feyenoord de titel veiligstelt, wordt er bij Van den Herik thuis in Zwitserland zeker champagne gedronken. ,,Ze staan altijd koud in de koelkast”, verzekert hij bij de NOS.

.

De inmiddels 73-jarige zakenman had zich na zijn vertrek uit De Kuip voorgenomen nauwelijks of nooit meer over Feyenoord te praten. Bij hoge uitzondering wilde hij echter wel meewerken aan een uitzending van het programma Andere Tijden Sport over Feyenoord in het seizoen 1998-1999.

.

,,Omdat het het laatste kampioenschap, tot op heden, van Feyenoord is. En het was ook een fantastisch elftal. Goeie jongens. Een goeie herinnering. En toen Leo Beenhakker mij vroeg, dacht ik: waarom niet?”

.

Van den Herik verlangt naar eigen zeggen niet meer terug naar de glorietijden, met ook nog het winnen van de UEFA Cup in 2002. ,,Feyenoord is een mooie tijd geweest, maar het leven gaat verder. Ik heb er geen heimwee naar, hoor. Ik ben niet iemand van veel terugdenken. Ik heb het ooit bij Feyenoord verboden om over vroeger te praten. Men had het alleen maar over vroeger. Ik vind dat je altijd vooruit moet kijken. En zeker op mijn leeftijd moet je niet achterom gaan kijken, want dan word je nog sneller oud dan dat je al oud wordt.”

.

Het NOS-programma over Feyenoord wordt zondag om 22.15 uur op NPO 1 uitgezonden.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login