Nieuws

Van Daele: ‘Feyenoorders moeten broodvoetballers worden’

on

Joop van Daele volgt Feyenoord nog altijd op de voet. De voormalig speler van de club, die vooral bekend staat om zijn optreden in de finale om de Wereldbeker van 1970, is van mening dat het huidige elftal nog een hoop kan leren. Het team van trainer Ronald Koeman ging zondag met 2-0 onderuit bij ADO Den Haag.

‘Feyenoord heeft een hele jonge groep spelers. Het leren om broodvoetballer te worden is een proces dat gaat met vallen en opstaan. Ik heb er problemen mee dat sommige spelers door de ondergrens zakken. Alleen Mathijsen kon ik vandaag een voldoende geven, voor de rest niemand,’ liet de 65-jarige Van Daele (foto) optekenen in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.

Voormalig Feyenoord-spits Peter Houtman had eveneens weinig positieve woorden over na het verloren duel van de Rotterdammers in de residentiestad. ‘Ik heb mij zitten ergeren. Feyenoord liet geen enkel moment zien dat het per se om de tweede plaats wil knokken, dat vind ik jammer. Het was veel te tam. Je weet dat je weer een te kloppen ploeg wordt. Tegenstanders zijn van tevoren met je bezig en willen hoe dan ook een goed resultaat halen.’

Komende zomer moet Feyenoord rekening houden met het vertrek van enkele jonge talenten. Van Daele denkt echter dat niet alleen het bekende rijtje spelers in aanmerking komt voor een transfer. ‘In de pers hoor je steeds drie namen, namelijk De Vrij, Martins Indi en Clasie. Maar wie zegt dat niemand komt voor Janmaat of Pellè? Janmaat is één van de beste vleugelverdedigers in Nederland en Pellè heeft 26 goals gemaakt. Als een club twaalf miljoen over heeft voor Pellè, dan laat je hem ook gaan,’ aldus Van Daele.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login