Feyenoordinbeeld

Van Daele: ‘Begrijpelijke keuze om Achahbar te verkopen’

on

Joop van Daele vindt het een begrijpelijke keuze van Anass Achahbar om Feyenoord te verlaten. De spits heeft een vierjarig contract getekend bij PEC Zwolle. “Voor hem is het uitermate verstandig. Hij is een voetballer met heel veel potentie en moet elke week spelen. Dat ging bij Feyenoord niet,” zegt de oud-speler van de Rotterdammers..

Achahbar had in De Kuip nog een lopende verbintenis tot de zomer van 2017. “Ik denk dat Feyenoord weinig keuze had. Achahbar is 22 jaar en moet gaan kiezen voor zijn eigen toekomst. Gezien de manier van spelen bij PEC Zwolle lijkt me dat een goede club voor hem. Achahbar zal daar ongetwijfeld passen. Op het moment dat Anass het vertrouwen van een trainer heeft en kan spelen zoals hij dat graag wil, dan heb je aan hem een hele goede speler.”

.

Tijdens het afgelopen seizoen kwam Achahbar niet voor in de plannen van trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij viel nog wel op door in het thuisduel met sc Heerenveen met een schitternde omhaal te scoren. In het seizoen daarvoor was hij onder andere twee keer op fraaie wijze trefzeker tegen PSV. “Het zou kunnen dat hij net niet goed genoeg is voor Feyenoord, maar dat zal de tijd moeten leren,” vervolgt de 68-jarige Van Daele tegenover RTV Rijnmond.

.

De voormalig wereldkampioen van Feyenoord is niet van mening dat Achahbar met zijn lengte van 1,71 meter te klein is. “Als koppen niet je sterkste punt is, dan moet je andere sterke punten hebben en die heeft hij. Hij heeft overzicht, kan in de kleine ruimte spelen, steekballen geven en goed schieten met links en rechts.”

.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login