Nieuws

Van Bronckhorst ziet veel perspectief in huidige selectie 

on

Giovanni van Bronckhorst is nu twee weken aan het werk als hoofdtrainer van Feyenoord. Zijn voornaamste doel is om een ploeg te formeren, die ‘Feyenoord-waardig’ is. “Dat is het belangrijkst”, stelt Van Bronckhorst tegenover RTV Rijnmond.
Van Bronckhorst ziet veel perspectief in de huidige selectie. We hebben veel goede spelers, die beschikken over diverse kwaliteiten. Sommigen zijn balvast, anderen beschikken over veel snelheid. Op het middenveld hebben we spelers met een goede steekbal. Dat moeten we combineren tot een ploeg die speelt op de Feyenoord-manier. Feyenoord staat voor passie en strijd. Daar hamer ik op tijdens trainingen en wedstrijden.’

We spraken met Van Bronckhorst, voordat Feyenoord kenbaar maakte dat de club in onderhandeling is over een transfer van aanvoerder Jordy Clasie. Maar Giois realistisch over hoe zijn ploeg er uit kan zien na het sluiten van de transfermarkt. “We hebben bij Feyenoord al eerder gezien dat de selectie in de voorbereiding heel anders kan zijn dan eind augustus. Vooralsnog hebben we veel goede middenvelders, dat klopt ja. Het belangrijkste is hoe je staat en dat iedereen weet hoe je op elkaar moet reageren. Hoe meer mensen je om je heen hebt die de bal willen hebben, hoe makkelijker het wordt.”

In zijn eerste twee weken lette de technische staf ook scherp op de conditie van de selectie. Zes weken heeft Feyenoord om er voor te zorgen dat ze topfit aan het seizoen beginnen. Onder Fred Rutten week Feyenoord af van de werkwijze die door inspanningsfysioloog Raymond Verheijen jarenlang op Varkenoord gepredikt werd. Maar onder Van Bronckhorst keert die werkwijze weer terug, zonder dat daar al te veel de nadruk op moet worden gelegd. “Mensen willen graag de werkwijze van coaches in hokjes plaatsen. Onder Koeman hebben we gewerkt volgens de methode van Verheijen. Ik ben het ook eens met zijn visie. Maar om mijn periodisering ‘de Verheijen-methode’ te noemen doe ik niet.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login