Nieuws

Van Bronckhorst: ‘We hebben alles gegeven’

on

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn eerste week als trainer van Feyenoord afgesloten met een teleurstelling. Nadat afgelopen donderdag het eerste duel met sc Heerenveen in de play-offs verloren ging (1-0) werden de Rotterdammers door het 2-2 gelijkspel van zondag uitgeschakeld. “Dat is jammer,” zegt Van Bronckhorst.

“Het resultaat is teleurstellend. Ik ben wel trots op het team. We hebben alles gegeven; hoe moeilijk dat ook was in sommige fases. Na het wegvallen van Luke (Wilkshire, red.) weet je dat het moeilijk wordt, maar zelfs toen heeft het team gestreden en hebben we de kans met Elvis (Manu, red.) gehad om de wedstrijd te beslissen. Die moet dan zitten,” vervolgt de oud-speler tegenover RTV Rijnmond. Van Bronckhorst gaf in de spits de voorkeur aan Anass Achahbar boven Colin Kazim-Richards. “Hij heeft het goed gedaan. Je weet dat hij in de zestien heel gevaarlijk is en daarom heb ik ook voor hem gekozen. Hij is misschien wel onze beste spits.”

Volgens de coach ontbrak het bij zijn ploeg aan kracht. “We zijn niet fris op dit moment. In de laatste fase van de competitie hadden we door een overwinning misschien die energie wel gekregen, maar dat gebeurt weken na elkaar niet en dan kost het juist energie. Die energie hadden we vandaag goed kunnen gebruiken. Het is mentaal en fysiek gezien gewoon een slopend seizoen geweest met ook een Europese campagne.”

Voor de onervaren Van Bronckhorst voelde de afgelopen week ondanks zijn vervroegde aanstelling als hoofdtrainer niet gek. “Het voelt normaal. Je staat natuurlijk van de een op de andere dag voor de groep en dat is voor mij ook wennen, maar daarna ben ik er vol voor gegaan om het team zo goed mogelijk te voorbereiden. Dat is bijna gelukt,” aldus Gio.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login