Nieuws

Van Bronckhorst: ‘Vanaf deze week telt de titel niet meer’

on

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst leeft na het winnen van de landstitel niet meer op een roze wolk. De coach focust zich volledig op het komende seizoen en wil wederom hoge ogen gooien met zijn ploeg, zowel op Nederlands als op Europees podium.

.
Het eerste kampioenschap sinds 1999 maakte veel los in Rotterdam en omstreken, maar dat is nu niets meer waard. Feyenoord moet laten zien geen eendagsvlieg te zijn in de Eredivisie en krijgt de kans zich te bewijzen in de Champions League. ‘Niet de buitenwereld legt de lat hoog voor ons, dat doen we zelf’, benadrukt Van Bronckhorst.

.

‘Door de prestaties die we de afgelopen twee jaar hebben geleverd – beker gewonnen en kampioen geworden – kun je nu niet zeggen dat we met minder genoegen nemen. Wij gaan wéér voor het kampioenschap, maar willen ons ook in de Champions League laten zien’, aldus de coach, die duidelijk niet wegloopt voor een zwaar dubbel programma. ‘Dit is werken in de top. Dit is wat we toch allemaal willen?’

.

Van Bronckhorst werd de weken na het winnen van de titel voortdurend aangesproken door dolblije supporters. ‘Heel mooi allemaal en ook die boeken zijn een prachtige herinnering die voor altijd zal blijven, maar ik heb ze letterlijk dichtgeslagen. Het is klaar nu. Wanneer we ons shirt aantrekken voor de wedstrijd, zien we op onze mouw de gouden badge van de Eredivisie of die van de Champions League. Laat dat de herinnering zijn van het kampioenschap. Meer niet.’

.

‘Het is nu weer voor iedereen nieuwe ronde, nieuwe kansen, ook voor ons. We weten wat het is kampioen te worden, we weten wat het is de beker te winnen. Die ervaring geeft vertrouwen. Maar vanaf deze week telt die titel van vorig jaar niet meer’, is de gevierde coach duidelijk.

.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login