Nieuws

Van Bronckhorst: ‘Van Persie niet klaar om negentig minuten te spelen’

on

De selectie van Feyenoord is in fysiek opzicht goed uit de wedstrijd tegen FC Utrecht gekomen en is fit voor het thuisduel met ADO Den Haag. ‘We hebben wel wat kleine klachten, maar ik verwacht niet dat we zondag spelers hoeven te missen,’ zei trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

Na een vrije donderdag meldden de spelers zich vandaag weer op het trainingsveld, terwijl ook zaterdag nog een sessie op het programma staat. Tijdens die laatste training zal moeten blijken welke spelers beschikbaar zijn voor het eerste thuisduel van 2018.

Tegen ADO kan het legioen voor het eerst sinds 2 mei 2004 mogelijk Robin van Persie weer in het Feyenoord-shirt in actie zien in De Kuip. De 34-jarige aanvaller, die deze week terugkeerde bij Feyenoord, kan zondag in ieder geval nog geen negentig minuten spelen. ‘Hij is daar nog niet klaar voor,’ aldus Van Bronckhorst, die Van Persie afgelopen woensdag tegen FC Utrecht ruim tien minuten als invaller liet meedoen. ‘Die wedstrijd heeft hij goed verteerd. Het aantal speelminuten voor Robin bouwen de komende weken op, maar hij zit nog ver van negentig minuten vandaan.’

Van Bronckhorst kan zondag ook weer beschikken over Nicolai Jørgensen, die terugkeert van één wedstrijd schorsing. Afgelopen woensdag werd de Deen vervangen door Dylan Vente. ‘Ik ben heel enthousiast over Dylan en zijn ontwikkeling,’ sprak de coach.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login