Feyenoordinbeeld

VAN BRONCKHORST: ‘TROTS OP TEAM, TROTS OP WAAR WE STAAN’

Giovanni van Bronckhorst mocht zaterdagavond de complimenten van zijn collega-trainer Henk Fraser in ontvangst nemen, voor de wijze waarop Feyenoord had gespeeld en had gestreden voor de overwinning. Van Bronckhorst had op zijn beurt de complimenten over voor zijn spelers, die de eerste seizoenshelft afsloten met een 3-1 overwinning op Vitesse. De reactie van Van Bronckhorst:
Over het resultaat:

.

‘Ik ben blij met de overwinning, zeker met de manier waarop die tot stand is gekomen. Als je vier wedstrijden speelt in tien dagen tijd en dit kan opbrengen als team, is dat voor een trainer fantastisch.’

.

Over het wedstrijdverloop:

‘We begonnen goed aan de wedstrijd, met een verdiende voorsprong als gevolg. Op de bank had ik het gevoel dat de 2-0 snel kon vallen, maar in plaats daarvan werd het 1-1 naar een één-twee met de scheids. Die bood daar in de rust nog zijn excuses voor aan, maar dat was onnodig. Na de gelijkmaker sloop er wat onzekerheid en slordigheid in het team, maar uiteindelijk hebben we het tempo opgevoerd en zijn we op zoek gegaan naar een goal. In de tweede helft maakten we ook nog verdiend een derde doelpunt.’

.

Over de stand op de ranglijst:

‘Ik ben trots op het team en trots op waar we nu staan. We hebben hier hard voor gewerkt en gaan met een goed gevoel de winterstop in, iets dat ons vorig jaar niet lukte. Dit voelt goed voor mij, voor het team en voor de club, maar we hebben nog een hele seizoenshelft te gaan. Als we daarin hetzelfde kunnen laten zien als in de afgelopen maanden en de goede lijn doortrekken, maken we een goede kans om voor de prijzen mee te spelen.’

.

Over de eerste seizoenshelft:

‘We hebben een fantastische reeks neergezet, die begon met negen overwinningen op rij. Daar hebben we veel vertrouwen uit geput, daardoor staan we waar we nu staan. In vergelijking met vorig seizoen hebben we zes extra wedstrijden gespeeld in de Europa League. Daar zaten goede en minder goede wedstrijden tussen, maar het was in elk geval een goede ervaring voor ons. We zijn al met al afgelopen maanden hard blijven werken, dat is een compliment waard voor het team.’