VAN BRONCKHORST: ‘POSITIEF GEVOEL OVERHEERST’

Giovanni van Bronckhorst was zondagavond uiteraard blij met de drie punten die Feyenoord had behaald in Zwolle. Toch plaatste de coach ook een kritische kanttekening bij deze wijze waarop de eerste uitzege van 2018 tot stand was gekomen.

Bliksemstart

Evenals vorige week tegen AZ had Van Bronckhorst over het optreden van zijn ploeg in de eerste 45 minuten niets te klagen. ‘We speelden in de eerste helft heel goed’, zei de hoofdtrainer na afloop in het MAC3PARK Stadion. ‘We stonden compact, taken werden goed uitgevoerd en we maakten twee uitstekende goals.’

Van Persie

De doelpunten van voor rust kwamen op naam van Robin van Persie, die hiervoor de complimenten kreeg van zijn trainer. ‘Robin heeft deze week goed kunnen trainen en dat zie je vandaag terug. Na rust kreeg hij wel weer wat last, daarom ook de wissel. Maar hij heeft zijn waarde voor Feyenoord weer bewezen.’

Tweede helft

Kort voor de wissel van Van Persie had Feyenoord via Karim El Ahmadi verder afstand genomen (0-3), maar vrijwel direct erna deed de thuisploeg iets terug via Mustafa Saymak. ‘De 0-3 was eigenlijk al tegen de verhouding in’, vond Van Bronckhorst, die Feyenoord in de tweede helft niet de overtuiging zag van voor rust. ‘Je weet dat PEC het na rust anders gaat doen. Wij hebben daar niet goed op ingespeeld. De 1-3 viel te snel en ook bij 1-4 kon PEC nog terug in de wedstrijd komen.’

Positief gevoel

Hoewel Van Bronckhorst erkende dat Feyenoord het in Zwolle onnodig spannend had gemaakt, stapte de coach toch met een goed gevoel de bus in. ‘We hebben sinds lange tijd weer een uitwedstrijd én in Zwolle gewonnen, terwijl we bovendien de vierde plek weer in handen hebben. Onder de streep heb ik dus een positief gevoel over vandaag.’