Nieuws

Van Bronckhorst over Clasie-wissel: ‘Dat deed veel pijn’

on

Vertrekkend Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft een wrange nasmaak overgehouden aan het incident met Jordy Clasie. De controleur werd tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo gewisseld, liet zijn frustraties de vrije loop en negeerde zijn trainer opzichtig.

Van Bronckhorst krijgt tijdens de seizoensterugblik van FOX Sports de vraag of het incident hem pijn heeft gedaan en reageert bevestigend op de vraag van interviewer Hans Kraay junior. “Op dat moment wel”, laat de trainer weten. “Je zit dan in de emotie van de wedstrijd, maar je voelt aan alles: hee, dit is niet goed. Na de wedstrijd heb ik in de kleedkamer natuurlijk meteen één-op-één met Jordy gezeten. En dan zie je hoeveel pijn Jordy daarover had.”

Het incident deed Van Bronckhorst extra veel pijn, omdat hij Clasie al lang kent. “Ik was assistent van Jong Oranje en hij zat nog met Excelsior. Ik weet nog dat ik Mario Been (de toenmalige hoofdtrainer, red.) ’s avonds belde: ik weet niet of het kan, maar ik zou Jordy zo snel mogelijk terughalen bij het eerste elftal. Je zag dat hij zo veel voetbalgogme had.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login