Nieuws

Van Bronckhorst onthult: ‘Na nederlaag in Zwolle wist ik dat ik zou stoppen’

on

Kort na de winterstop van dit seizoen hakte Giovanni van Bronckhorst een knoop door in De Kuip. Een nederlaag bij PEC Zwolle gaf de doorslag om deze zomer te stoppen bij Feyenoord. Van Bronckhorst vertelt dat in een groot interview met Helden Magazine.

“Het eerste jaar bij Feyenoord met zeven weken zonder overwinning was zwaar. Maar afgelopen seizoen was de week met de Europese wedstrijd tegen Trencin en de competitiewedstrijd tegen De Graafschap ook heel heftig. Omdat we het seizoen meteen op achterstand begonnen. Daarna groeiden we langzaam in het seizoen. Vlak voor de kerst was de achterstand op Ajax vijf punten”, blikt de oefenmeester terug op een turbulent jaar in Rotterdam-Zuid.

“De laatste twee wedstrijden voor de winterstop verloren we van Fortuna Sittard en ADO Den Haag en was de achterstand ineens elf punten. Vanaf dag één dat we in Marbella zaten in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft was er zoveel negativiteit. Niet lang daarna zei ik tegen Marieke (zijn vrouw, red.) dat ik niet zou wachten op de club, dat ik mijn besluit had genomen om te stoppen en dat wij samen met Feyenoord het moment moesten bepalen hoe en wanneer ik het naar buiten zou brengen.”

“Ik had technisch directeur Martin van Geel voor de kerst al aangegeven dat ik twijfelde en kort na de nederlaag tegen PEC Zwolle, meteen na de winterstop, wist ik zeker dat ik zou stoppen.”

Van Bronckhorst won met Feyenoord onder meer een landstitel en twee keer de TOTO KNVB Beker. Het is nog niet bekend wat de oud-international komend seizoen gaat doen. 

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login