Nieuws

Van Bronckhorst mist net herstelde Gustafson

on

Simon Gustafson moet ook de wedstrijd van Feyenoord tegen PEC Zwolle aan zich voorbij laten gaan. De Zweed, die vorige week al ontbrak in de Klassieker tegen Ajax vanwege ziekte, heeft vrijdag pas weer voor het eerst mee getraind. Het duel in Zwolle komt voor de middenvelder te vroeg.
De Rotterdammers moeten proberen een einde te maken aan een historisch slechte reeks. De formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst verloor zes competitieduels op rij. “De stemming is weleens beter geweest, dat is logisch,” aldus de trainer van Feyenoord. 
Kenneth Vermeer was deze week ongewild het middelpunt van de belangstelling. Eerst in de Arena tegen zijn oude club Ajax, donderdagavond bij een dartswedstrijd. Mensen in het publiek hielden bordjes omhoog met daarop ‘Kenneth NSB’ en ‘Kenneth Vermeer Hangen.’ Gio: “Triest dat hij dit mee moet maken. Ik heb er geen woorden voor dat mensen zoiets doen. Als ik zie hoe Vermeer hier mee om gaat, dan heb ik daar respect voor.”
Juiste formatie

Van Bronckhorst lijkt zoekende bij Feyenoord naar de juiste formatie. Hij voert al geruime tijd veel wijzigingen door in zijn elftal. Maar dat heeft een reden, zegt hij zelf. “Ik heb veel moeten wisselen door blessures en schorsingen. Gebrek aan vertrouwen zit hem niet in de vele wisselingen. Achter al mijn wijzigingen, tactisch of qua invulling, zat altijd een gedachte. Ik verander niet om maar iets te veranderen.”
Hij vertrouwt op een ommekeer en denkt er geen moment aan zelf de handdoek te gooien ondanks de slechte resultaten. “Op dit moment zal ik dat niet doen. Het seizoen is nog lang en ik kijk nog niet naar het einde van het seizoen.”
De wedstrijd tegen Ajax biedt Van Bronckhorst, ondanks de nipte nederlaag houvast. “Het team heeft tegen Roda JC goed gespeeld als team, tegen Ajax ook. Ik denk dat er iets meer in had gezeten tegen Ajax, zoals vaker in de weken ervoor. Maar het geeft wel houvast voor zondag.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login