Feyenoordinbeeld

VAN BRONCKHORST: ‘MET GOED GEVOEL RICHTING DONDERDAG’

Feyenoord begon zondag een belangrijke week, waarin het ook Manchester United en PSV treft, met een 3-1 overwinning op ADO Den Haag. De reactie van trainer Giovanni van Bronckhorst:

.

Eerste helft

‘Ik ben blij met de overwinning en met de manier waarop die tot stand is gekomen. Vooral de eerste helft heb ik een goed elftal gezien, waarin de spelers elkaar makkelijk wisten te vinden en veel kansen werden gecreëerd.’

.

Tweede helft

‘Het enige minpuntje was dat we de wedstrijd niet eerder hebben beslist. Zowel voor als na rust hebben we momenten gehad om te scoren. Dat deden we niet, waardoor we het onszelf onnodig moeilijk hebben gemaakt. Uiteindelijk wordt het laat in de tweede helft nog 2-1. Daarna hoeft de bal maar een keer verkeerd te vallen of het is gelijk. Daarom was ik uiteindelijk ook blij met ons derde doelpunt.’

.

Manchester United

‘Dit resultaat geeft vertrouwen voor de komende periode, te beginnen met de mooie wedstrijd van aanstaande donderdag tegen Manchester United. De afgelopen dagen hebben we bewust nog niet over die wedstrijd gesproken. Vanaf maandag gaan we ons fysiek en tactisch voorbereiden op dat duel. Het is een uitdaging om donderdag een goed resultaat te halen.’

.

Sophia Kinderziekenhuis

‘Ik heb genoten van de twaalfde minuut vandaag. Wat ik toen heb gezien, geeft mij een heel goed gevoel. Iedereen in het stadion, zowel de supporters van Feyenoord als van ADO Den Haag, gaf de kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Dat is misschien nog wel mooier dan de drie punten.’