Nieuws

Van Bronckhorst: ‘Mede-verantwoordelijk voor terugval’

on

Giovanni van Bronckhorst heeft tijdens zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer van Feyenoord zijn licht laten schijnen op het vertrek van zijn voorganger Fred Rutten. “Ik ben mede-verantwoordelijk voor de sportieve terugval in de laatste weken. Ik heb gisteren een goed gesprek met Rutten gevoerd.”

Onder Fred Rutten haalden de Rotterdammers uit de laatste vijf wedstrijden twee punten. Na de 3-0 nederlaag tegen PEC Zwolle werd Rutten op non-actief gesteld door de clubleiding.” We speelden na de 1-0 tegen PEC Zwolle niet meer als team. Toch heb ik 100% vertrouwen in mijn spelers. We hebben dit seizoen laten zien dat ons voetballend vermogen groot is.” 

In het onderhoud met de media liet Van Bronckhorst weten dat hij het seizoen samen met Jean-Paul van Gastel afmaakt en er geen extra trainer bijkomt. Het is voor Van Bronckhorst de eerste keer dat hij als eindverantwoordelijke een eerste elftal traint. “Het is een droom van mij om Feyenoord 1 te leiden. Ik ben erg nieuwsgierig of ik mijn visie, die ik in mijn hoofd heb, kan vertalen. Het was een verrassing dat ze mij vroegen om trainer te worden. Maar ik voelde in mijn lichaam dat ik het wilde.” 

Feyenoord moet zich in twee wedstrijd tegen SC Heerenveen zien te plaatsen voor de finale van de play-offs. Pas als die ook wordt gewonnen heeft Feyenoord Europees voetbal. Het is onzeker of Lex Immers en Elvis Manu donderdag fit zijn. Na de afsluitende training op woensdagmiddag wordt besloten of zij kunnen spelen. Rick Karsdorp komt door een schorsing zeker niet in actie.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login