Nieuws

Van Bronckhorst legt wissels tegen AZ uit

on

Giovanni van Bronckhorst kreeg er tijdens en na de wedstrijd tegen AZ (1-1) flink van langs omdat hij naliet Yassin Ayoub in te brengen, en omdat hij Robin van Persie slachtofferde voor de rentree van Nicolai Jörgensen. Veel fans hadden liever Jörgensen én Van Persie in de slotfase gezien.

“Ik kijk naar wat het team nodig heeft. Ik vond vandaag dat we met Luis wat meer diepte in ons spel konden krijgen. Het middenveld wilde ik in tact houden. Zij hebben een sterk middenveld met veel loopvermogen, waardoor we een paar keer goed moesten omschakelen. Dat was ook de reden om Jorgensen in plaats van Van Persie te brengen, en ze niet samen te laten spelen”, legt Van Bronckhorst na de remise in het AFAS Stadion uit aan FOX Sports.

Over de wedstrijd zelf zei de Feyenoord-coach: “We hebben vorig seizoen ook tegen ploegen gespeeld die in een zelfde soort systeem speelden. Vandaag hadden we daar meer moeite mee. De laatste fase van de eerste helft en de tweede helft ging het beter, maar de tweede helft creëerden we niet veel. Uiteindelijk waren we wel heel gevaarlijk via standaardsituaties, dan moet je eigenlijk scoren.”

Bron: Soccernews.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login