Nieuws

Van Bronckhorst: “Leer heel veel van Koeman”

on

Giovanni van Bronckhorst ging recent op bezoek bij Manchester City, waarmee Feyenoord goed contact onderhoudt. De assistent-trainer was onder de indruk van wat hij in Engeland zag.

Van Bronckhorst is er na het bezoek van overtuigd dat Feyenoord mee kan doen in de Nederlandse top. “Barcelona is qua spel de norm, in Manchester ligt qua faciliteiten en organisatie de lat het hoogst”, zegt hij in De Telegraaf. “Dat evenaren is onmogelijk, maar we moeten ook bij Feyenoord streven naar de ideale situatie.”

Gio sprak onder meer met directeur Txiki Begiristain. “Hij vertelde hoe de club zich blijft ontwikkelen. We zien allemaal hoe de sjeik Manchester City heeft uitgekozen als project om Abu Dhabi op de wereldkaart te zetten. Maar daar zit inmiddels een heel ander verhaal in dan snel geld in de club te pompen.”

“Voor het snelle succes zijn in het begin grote aankopen gedaan. Er is te veel betaald voor spelers, dat weet men daar ook. Maar het succes is er wel gekomen”, aldus Van Bronckhorst, die ook hoorde dat Man City over een aantal jaar minimaal vier spelers uit de jeugdopleiding in het eerste elftal wil hebben spelen.

De assistent-coach gaat intussen zelf zijn contract verlengen, de vraag is nu of hij het nieuwe onderkomen van Feyenoord nog mee gaat maken. “Het ligt eraan wanneer ze met de bouw beginnen”, lacht hij. “Maar ik ben geen planner in mijn carrière. Ik heb het nu goed naar mijn zin en leer heel veel van Ronald. Ik ben happy in mijn rol als assistent en als coach van Jong Feyenoord.”

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login