Nieuws

Van Bronckhorst kiest tussen Basaçikoglu en Larsson

on

Giovanni van Bronckhorst kan tegen NAC Breda alleen nog niet beschikken over spits Nicolai Jørgensen, rechterspits Steven Berghuis en keeper Kenneth Vermeer. De trainer van Feyenoord noemde Sven van Beek en Bart Nieuwkoop zelfs al bij de medisch fitte spelers. 

,,Maar die twee jongens moeten eerst ritme op doen in een wedstrijd bij het tweede elftal”, zei Van Bronckhorst. ,,Ze zijn er te lang uit om die stap over te slaan. Maar ja, die ploeg speelt niet zo vaak, dat is niet ideaal. We overwegen nu een oefenwedstrijd te organiseren.”

De bekerwedstrijd tegen de amateurs van AVV Swift zou als opstapje ideaal zijn, maar dat duel wordt pas eind oktober gespeeld. Voor Van Beek en Nieuwkoop is het zaak dat ze eerder in actie komen. Het duo moet dus nog even op de tanden bijten en geduld opbrengen. Van Bronckhorst zit overigens niet omhoog zonder de twee zelf opgeleide spelers. Ook nu de zware periode met veel wedstrijden in een kort tijdsbestek alweer halverwege is, heeft hij volop keuze.

Knoop

De belangrijkste knoop die Van Bronckhorst moet doorhakken is wie de geschorste Berghuis als rechterspits zal vervangen. Sam Larsson en Bilal Basaçikoglu strijden om die vacature. ,,Ik viel na drie weken blessureleed alweer in tegen PSV en ADO”, zegt Basaçikoglu,. ,,Ik voel vertrouwen onder deze trainer. Ook vorig seizoen kreeg ik altijd mijn kansen. Ja, veelal als wisselspeler, maar grote clubs hebben nou eenmaal veel spelers tot hun beschikking.”

Voor Larsson zou NAC ook een mooie kans zijn om de volgende stap te zetten. De aanvaller bleef tegen PSV op de bank waar Basaçikoglu wel mocht invallen. Tegen ADO deed de Zweed een uur mee, maar bleef hij onopvallend. Toch is er nog hoop voor de Scandinaviër op een basisplaats. Van Bronckhorst gebruikt Basaçikoglu bij voorkeur als invaller om op die manier zijn snelheid te kunnen benutten tegen elftallen die in de slotfase vaak meer ruimte weggeven dan vroeg in de wedstrijd.

,,NAC heeft veel spelers van Manchester City”, zegt Van Bronckhorst. ,,Veel jongens met potentie, maar ook jonge spelers. Toch moet het voor NAC mooi zijn om die jongens in hun selectie te hebben, zoals Girona dat in Spanje bijvoorbeeld ook heeft door een samenwerkingsverband met City.”

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login