Nieuws

Van Bronckhorst kan niet wachten tot Van Persie speler van Feyenoord is

on

Stap voor stap lijkt Robin van Persie dichter bij een rentree in de Kuip te komen. De 34-jarige spits moet binnen, maar ook buiten het veld de lat veel hoger leggen bij Feyenoord.

Dat broodje kroket en de gulzig happende Michiel Kramer in de rust van Feyenoord – Heracles. Er waren mensen die de forse ophef volstrekt niet begrepen, waar anderen er minachting voor het vak van profvoetballer in zagen. Maar wat misschien nog wel pijnlijker was: er zat bij de reservespits van Feyenoord niet eens een kwade of bewuste gedachte achter.

Het is één van de redenen waarom trainer Giovanni van Bronckhorst al maanden intern en extern aangeeft dat hij Robin van Persie zo graag zou toevoegen aan de selectie van Feyenoord. Natuurlijk gaat het niet puur om het achteloos nuttigen van een gefrituurde snack, maar het feit dat spelers van de landskampioen blijkbaar schouderophalend dingen doen die bij pakweg het hoogste jeugdelftal van een Italiaanse profclub al ondenkbaar zijn, is een sluimerend gevaar.

Met de inmiddels gestopte Dirk Kuyt had Van Bronckhorst nauwelijks omkijken naar wat er in de kleedkamer gebeurde. Alleen de aanwezigheid van de Katwijker was vaak al voldoende voor de rest van de ploeg om zich professioneel te gedragen. Vaak ja, want vrijbuiters als Eljero Elia en Rick Karsdorp zijn jongens die zich door niets en niemand laten muilkorven. Die kozen hun eigen pad. Maar als het om presteren ging, stonden Elia en Karsdorp er.

Robin van Persie moet de nieuwe baas in de kleedkamer van Feyenoord worden. Dat wil Van Bronckhorst. Dat wil Martin van Geel, althans dat wilde de technisch directeur afgelopen zomer nog. Of het feit dat Van Persie dit seizoen slechts 200 minuten in actie kwam voor Fenerbahçe (zijn laatste optreden in de competitie is al bijna vijf maanden geleden) moet zijn mening hebben veranderd.

Natuurlijk zijn er mensen in de Kuip die zich wat aantrekken van die verontrustende feiten. Een fors salaris betalen aan een 34-jarige speler die de laatste jaren minder en minder in actie kwam, het blijft iets om goed over na te denken. ,,Maar een fitte Robin van Persie is zonder enige twijfel een enorme meerwaarde voor Feyenoord’’, zegt Cor Pot, die vorig seizoen als assistent- trainer van Fenerbahçe nauw samenwerkte met de topscorer aller tijden van Oranje. ,,Bovendien maakt hij doelpunten, die kan Feyenoord wel gebruiken.’’

En die rol in de kleedkamer? Die rol waar criticasters in de Kuip van zeggen dat ze toch niet iemand voor veel geld hoeven aan te trekken om de rol van politieagent op zich te nemen. Van Persie is toch ook geen Kuyt? ,,Nee, maar Robin is een echte professional. Als hij fit is, bemoeit hij zich ook nadrukkelijk met andere spelers’’, zegt Pot.

En Van Persie is volgens zijn manager Kees Vos alweer maanden topfit. De ervaren aanvaller vierde kort vakantie in Dubai en verwacht dat volgende week zijn nog tot de komende zomer doorlopende verbintenis in Istanboel zal worden ontbonden. Dan is hij transfervrij en zal Van Bronckhorst voor de zoveelste keer bij hem aan de lijn hangen. Om hem over te halen als extra aanvallende kracht Feyenoord te komen versterken. Soms als invaller, soms als basisspeler achter, naast of juist vóór de Deense spits Nicolai Jørgensen.

Om de haperende doelpuntenproductie op te schroeven. Maar vooral dus om de lat hoger te leggen. Om zaken die bij een topclub niet kunnen tot het verleden te laten behoren. Want een speler die zich met koorts afmeldt in de Kuip, vervolgens een paar keer moet worden gesommeerd om naar het stadion te komen waar uiteindelijk blijkt dat er van verhoging helemaal geen sprake is, dat kan niet.

Of een speler met ernstige hoofdpijnklachten, die voor de televisie moet worden weggeplukt na een lange sessie op de PlayStation. Die dingen zijn gebeurd. Kleine dingen op het oog, maar meer dan storend voor een topclub op jacht naar nieuw succes. Dat moet Van Persie zijn ploeggenoten snel aan het verstand kunnen brengen.

Bron Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login