Nieuws

Van Bronckhorst: ‘Je kunt als trainer niet zeggen dat je zeker weten kampioen wordt’

on

Het woord kampioenschap niet in de mond willen nemen van Arne Slot is in de ogen van Giovanni van Bronckhorst goed te begrijpen.

‘Ik begrijp Arne heel goed dat hij niet zegt dat Feyenoord zeker weten kampioen wordt’, aldus Van Bronkchorst in een uitgebreid interview op VI PRO. ‘Als trainer kún je dat simpelweg niet zeggen, ook al ben je er heilig van overtuigd en zijn je spelers dat ook.’

Van Bronckhorst denkt terug aan een ontmoeting uit het verleden als het neerkomt op het uit de weg gaan van bepaalde uitspraken. ‘Ik had ooit de eer aan te schuiven bij een diner met racelegende Sir Jackie Stewart. Ik kan me één wijze les van hem nog goed herinneren. Hij sprak over de Formule 1, maar volgens mij is wat hij zei van toepassing op alle sporten. “To win”, zei hij, “you have to finish”. Klinkt simpel, maar hij heeft natuurlijk wel gelijk.’

‘Ik kan me voorstellen dat Slot niet stond te juichen bij de vorige interlandperiode. Misschien valt de schade mee, maar je ziet het vaker, dat spelers even uit de bubbel stappen en dan op andere plekken blessures oplopen. Pech is een van de factoren die Feyenoord nog van een kampioenschap kan afhouden.’

Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply