Nieuws

Van Bronckhorst houdt bezetting linksback positie nog geheim

on

De linksbackpositie is in aanloop naar de Klassieker een vraagteken bij Feyenoord. Ridgeciano Haps is weer terug van een sleutelbeenbreuk, maar de achttienjarige Tyrell Malacia (foto) heeft zich tijdens Haps’ afwezigheid stormachtig ontwikkeld.

Vlak voor de winterstop heeft Feyenoord bovendien geëxperimenteerd met Tonny Vilhena als linksachter. Trainer Giovanni van Bronckhorst is in ieder geval niet van plan om in zijn kaarten te laten kijken. Aan de oefenwedstrijd tegen het Zwiterse FC Luzern, waarin Malacia de voorkeur kreeg boven Haps, moeten niet te veel conclusies verbonden worden, laat Van Bronckhorst weten aan het Algemeen Dagblad.

“Misschien heb ik wel expres zo duidelijk gedaan. Zodat iedereen denkt dat we zo spelen”, aldus de lachende oefenmeester.

Haps maakte woensdag zijn officieuze Feyenoord-rentree: de linksback speelde een uur lang met Jong Feyenoord tegen de beloften van Heracles Almelo. Volgens het AD is dat een aanwijzing dat Malacia tegen Ajax mag starten, ten koste van Haps.

“Maar wie er daadwerkelijk tegen Ajax spelen, dat zien jullie zondag wel”, aldus een terughoudende Van Bronckhorst.

De rechtsbackpositie lijkt al wél vast te staan: Jeremiah St. Juste krijgt de voorkeur boven Kevin Diks en Bart Nieuwkoop en zal zondag belast zijn met de bewaking van Justin Kluivert.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login