Nieuws

Van Bronckhorst: ‘Het voelt ook wel raar’

on

Feyenoord speelt zondag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen ADO Den Haag. Het laatste duel dus van trainer Giovanni van Bronckhorst in de Kuip, én de laatste wedstrijd ooit van Robin van Persie op een voetbalveld. Hij speelt komende week uit bij Fortuna Sittard zeker niet.

Het treffen met ADO staat in het teken van het afscheid van Van Persie en Van Bronckhorst. “Zondag is een mooie afsluiting van zijn carrière”, zegt de scheidend trainer van Feyenoord over Van Persie.

Ook voor Van Bronckhorst zelf wordt het een bijzondere middag. “Ik kijk uit naar het afscheid, een speciale wedstrijd. Mijn laatste hier als hoofdtrainer. De afgelopen vier jaar zijn zo snel gegaan. Het voelt ook wel raar, omdat ik niet meer als hoofdtrainer terug kom hier, misschien in de toekomst.”

“Ik heb wel wat mensen uitgenodigd. Familie en vrienden. Er zitten veel mensen op de tribune waar ik een hechte band mee heb. De mooie momenten moet je met elkaar delen”, vervolgt Van Bronckhorst, die ook met Van Persie over zondag heeft gesproken. 

“Voor hem is het nog anders, hij sluit zijn loopbaan als speler af. Dat gevoel is wat extremer. Hij sluit een hele periode als voetballer af. Maar de situatie is hetzelfde, volgend seizoen zijn wij niet meer bij Feyenoord.”

Tijdens de persconferentie ging het ook nog even over de toekomst van Van Bronckhorst. Hij heeft nog steeds geen club. “Er speelt wel wat, maar nog niet concreet. Weet niet hoe dat gaat verlopen de komende weken, maar mijn toekomst is nog niet helder.” Op de vraag of hij gesproken heeft met Anderlecht, zegt Van Bronckhorst: “Klopt niets van.”

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login