Feyenoordinbeeld

Van Bronckhorst: ‘Het kan zondag alle kanten opgaan’ 

on

De focus van Feyenoord gaat zaterdag op het duel met AZ. “Het is vandaag moeilijk om de knop om te zetten. Deze dag staat in het teken van herstel, morgen richten wij ons op AZ,” aldus Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst tijdens het wekelijkse perspraatje. “De uitschakeling in Europa voelt niet als een zware klap, maar het is wel teleurstellend. Vooral de manier waarop. Accepteren en weer doorgaan.”

.

Feyenoord verloor donderdag met 0-1 van Fenerbahce door een fout van Rick Karsdorp. Hij kopte de bal verkeerd terug op doelman Brad Jones. “Rick heeft een goede fase gehad, de laatste weken maakt hij wat fouten. Bij FC Utrecht en gisteren tegen Fenerbahce. Daar moet hij doorheen. Met die kopbal maakte hij gisteren niet de juiste keuze. Er was twijfel bij hem, daardoor kopte hij de bal niet goed terug.”

.

Veel discussie was er donderdagavond ook over het optreden van Bilal Basacikoglu. Hij viel in de rust heel ongelukkig in. Steven Berghuis bleef opnieuw op de bank zitten. “Steven heeft een moeilijke periode gehad, last van zijn rib, is daarna hard gaan trainen. Ook had hij te maken met spelers die goed speelden op zijn positie. Jens (Toornstra, red.) was goed. Ik begrijp de discussie over Bilal en Berghuis wel, maar Bilal was goed tegen Sparta en FC Utrecht, gisteren niet. Dat weet je nooit van tevoren.”

.

Van Bronckhorst beschikt voor het duel van zondag tegen AZ over een fitte groep, de langer afwezigen niet meegerekend. “AZ is door in Europa, goed voor het Nederlands voetbal. Dat geeft die ploeg energie. Maar zondag kan het weer alle kanten op gaan.”

.

.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login