Feyenoordinbeeld

Van Bronckhorst: ‘Er is wel teleurstelling, maar een heel zware klap is het niet’

on

Giovanni van Bronckhorst kan weinig met de kritiek dat zijn elftal te voorspelbaar is. De Feyenoord-trainer kiest eigenlijk altijd voor dezelfde vaste kern, rouleren is er bijna nooit bij..

“Alleen de absolute topclubs in Europa kunnen makkelijk rouleren”, verdedigt Van Bronckhorst zich tegenover De Telegraaf. “Ik heb inderdaad met een vaste kern gespeeld, maar dat heeft ons ook gebracht waar we nu staan: bovenaan. En we scoren het meest. Dan moet je toch wel iets goed doen?”

.

Van Bronckhorst ontkent dat het verrassingselement ontbreekt. “Ach, ik hoor vaak dat wij tactisch overruled worden. Maar FC Utrecht heeft twee weken terug toch niet tegen ons gescoord vanwege de fouten die wij maakten? Bovendien hebben ze vorig seizoen niet van ons gewonnen en nu ook niet”, aldus de coach. “Als Karsdorp uitglijdt, heeft dat niets met tactiek te maken. Net als zijn verkeerde terugkopbal tegen Fenerbahçe dat niet heeft.”

.

De Turken bezegelden donderdag het lot van Feyenoord in Europa. De Rotterdammers stonden er na drie duels nog uitstekend voor met zes punten, maar berusting overheerst in De Kuip. “Er is wel teleurstelling, maar een heel zware klap is het niet”, zegt Van Bronckhorst. “We moeten door. Naar Alkmaar. AZ-uit was vorig jaar heel moeilijk (4-2 verlies, red.), dat moet zondag anders.”
.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login