Feyenoordinbeeld

Van Bronckhorst: Dirk was niet blij met plek op de bank

on

De opvallende en gedurfde keuze van Giovanni van Bronckhorst om Dirk Kuyt te passeren bij Feyenoord had vandaag het gewenste effect. Zonder de 36-jarige aanvoerder boekte de koploper een klinkende zege op AZ (0-4). Trainer Van Bronckhorst weigerde desondanks om openlijk zijn gelijk te halen.

.

,,Het gaat niet om mij, maar om de winst. Natuurlijk was Dirk er niet blij mee, hij wil altijd spelen. Het zijn moeilijke momenten voor een coach om zulke keuzes te maken, maar alles draait om het team. We spelen vier wedstrijden in tien dagen en willen Dirk af en toe rust geven.”

.

Met Steven Berghuis als rechtsbuiten en Jens Toornstra op de plek van Kuijt op het middenveld, won het spel van Feyenoord aan snelheid, creativiteit en verrassing. Volgens Van Bronckhorst wil dat echter niet zeggen dat het boegbeeld van Feyenoord nu zijn plekje kwijt is. ,,Dat is te kort door de bocht. Dirk is nog steeds onze aanvoerder en belangrijk voor het team, dat zal het hele seizoen zo blijven. Maar het seizoen is nog lang en we willen hem op de juiste momenten rust geven.” 
.

 

Bron: Ad.nl

 

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login