Nieuws

Van Bronckhorst denkt dat hij wat extra’s kan toevoegen 

on

Het is de grote vraag. Wat kan Giovanni van Bronckhorst vanavond in Heerenveen doen aan het dolende Feyenoord? De 106-voudig international vertelde gisteren tijdens zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer vertrouwen te hebben in de goede afloop. Hij kon ook moeilijk anders. ,,Ik denk dat ik wel iets extra’s kan toevoegen aan dit elftal,” meent Van Bronckhorst.
Op weg naar de perskamer van Feyenoord passeerde Giovanni van Bronckhorst het bekende rijtje met foto’s. Al zijn voorgangers in zwart-wit en zijn eigen portret in kleur. De Rotterdamse club vergat in alle consternatie van de afgelopen dagen niet het rijtje portretten actueel te maken. Als statement dat de ontslagen Fred Rutten inmiddels een gepasseerd station is en Van Bronckhorst de leiding heeft.
De voormalig speler van Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal en Barcelona vertelde het ‘spannend’ te vinden om zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer van Feyenoord te mogen geven. Ook al had hij dat moment liever pas eind volgende maand beleefd, na de eerste training van het nieuwe seizoen.

Over zijn voorganger Fred Rutten gisteren geen kwaad woord, zoals Van Bronckhorst natuurlijk al zijn hele loopbaan een gentleman is. Bovendien was de relatie tussen Van Bronckhorst en Rutten prima. Van Rutten had hij volgens eigen zeggen de afgelopen maanden veel opgestoken en bovendien vond hij het jammer dat de Tukker op de valreep nog het veld had moeten ruimen. Dinsdag sprak hij telefonisch uitgebreid met de weggestuurde Rutten. ,,Natuurlijk ben ik medeverantwoordelijk voor de situatie waarin wij met het elftal zijn beland,” was Van Bronckhorst gisteren ook zelfkritisch. ,,Maar uiteraard wijkt mijn visie ook af van die van Fred. Er zijn gewoon verschillen. Logisch, want ik ben een andere trainer. Zoals er ook volop raakvlakken waren, hoor.”
En dus gaat Van Bronckhorst vanavond in Heerenveen wijzigingen aanbrengen in zijn basiselftal. Al zal dat gedeeltelijk ook noodgedwongen zijn. Rechtsback Rick Karsdorp is geschorst en dan is Luke Wilkshire de logische vervanger. Maar Elvis Manu en Lex Immers zijn niet okselfris en Van Bronckhorst zou wel gek zijn als hij in deze cruciale fase kiest voor spelers die fysiek niet 100 procent in orde zijn.

Jens Toornstra lijkt als diepste middenvelder een kans te krijgen, met uiteraard Jordy Clasie en Karim El Ahmadi in zijn rug. Dat zou kunnen betekenen dat de bijna afgeschreven Bilal Basaçikoglu plotseling van stal wordt gehaald. Van Bronckhorst probeerde gisteren op Varkenoord enkele varianten uit. De coach hoopt dat Feyenoord er na de erbarmelijke optredens tegen Vitesse (1-4) en PEC Zwolle (3-0) toch weer staat.

Dat juist een onervaren trainer voor de ommekeer moet zorgen, is een feit. Maar Van Bronckhorst zit daar niet mee. ,,Dat volgens Co Adriaanse een goed paard nog geen goede ruiter is? Die uitspraak ken ik. Ik kijk daar natuurlijk anders tegenaan, maar iedereen mag een mening hebben. Dit voelt ook voor mij als een groot avontuur. Ik ben benieuwd naar alles, maar heb er ongelooflijk veel zin in. Na de 1-0 van PEC Zwolle speelden wij zondag niet meer als een team. Dat moet in elk geval veranderen.”
Als Feyenoord ooit nog ergens positief op zal terugblikken, dan zal dat de Europese campagne tegen Sevilla, HNK Rijeka, Standard Luik en in mindere mate AS Roma zijn. Een herhaling van dat avontuur in Europa is dus allerminst zeker. Betekent dat ook dat eventuele gewenste aankopen afhaken? ,,Dat kan ik nu eerlijk gezegd nog niet inschatten. We hebben nog vier wedstrijden om te zorgen dat wij er gewoon weer bij zijn.”
Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login