Feyenoordinbeeld

VAN BRONCKHORST: ‘BLIJ MET HET RESULTAAT’

Feyenoord moest donderdagavond in de uitwedstrijd tegen Zorya Luhansk genoegen nemen met een punt, zo zag ook Giovanni van Bronckhorst. De reactie van de hoofdtrainer na afloop van het Europa League-duel in Odessa lees je hieronder.

.

‘In de eerste helft hadden we de controle over de wedstrijd,’ constateerde Van Bronckhorst, die Nicolai Jørgensen de 0-1 zag maken, maar de wedstrijd zag kantelen door een rode kaart voor Eric Botteghin. ‘Als je de hele tweede helft met tien man moet spelen, dan is het een kwestie van verdedigen en hopen op een omschakelmoment. We hebben een aantal goede kansen gehad, maar hebben die helaas niet benut.’

.

Of de rode kaart voor Botteghin terecht was of niet, liet Van Bronckhorst in het midden. ‘Feit is dat de rode kaart nadelig was voor ons, maar beslissingen van scheidsrechters moet je nemen zoals ze zijn. Daar moet je mee omgaan en dat hebben we als team goed gedaan. Een gelijkspel is gezien het wedstrijdverloop een resultaat waar we uiteindelijk blij mee zijn.’

.

De vraag is hoe belangrijk het punt voor Feyenoord zal zijn voor het vervolg van het toernooi. De ploeg strijdt met Fenerbahçe en Manchester United om plaatsing voor de volgende ronde. ‘Door dit resultaat zijn we een stap dichter bij overwintering. We staan dicht bij elkaar en zijn nog volop in de race. Tegen Manchester (uit, 24 november, red.) en Fenerbahce (8 december, thuis) hebben we twee kansen om een overwinning te behalen.’