Nieuws

Van Bronckhorst: ‘Als team stonden we er’

on

Giovanni van Bronckhorst had zich ongetwijfeld een ander debuut voorgesteld als hoofdtrainer van Feyenoord. De opvolger van Fred Rutten zag zijn ploeg in de play-offs met 1-0 verliezen van SC Heerenveen, maar hield over het algemeen toch een positief gevoel over aan de nederlaag.

De trainer vond dat zijn ploeg vanaf minuut één de wil toonde om voor de overwinning te gaan in Friesland. “Ik heb van tevoren aangegeven dat er gevochten moet worden. Gelukkig heb ik dat gezien en daarvoor verdient de ploeg een compliment. Dit moet de basis zijn van ieder team.”
Van Bronckhorst vond zijn ploeg voetballend ook niet zo slecht, ondanks het vele balverlies. “De bal hielden we juist goed in bezit. Heerenveen zette onverwachts weinig druk en voor we het wisten was het rust.” Toch kraakte de kersverse coach een kritische noot. “We wisten dat Heerenveen er bij balverlies snel uit zou komen en dat deden wij in de eerste helft niet goed. Toen hadden we vaker balbezit moeten houden. Ook in de eindfase bleek het net niet goed, maar ik heb wel gezien dat we wilden voetballen en ervoor gingen.”
Als voorbeeld noemde de trainer Colin Kazim-Richards. “Hij heeft het de laatste tijd moeilijk gehad, maar hij ging ervoor. Druk zetten en meters maken, dat deed hij net als de anderen goed. Daar verdient hij een compliment voor.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login