Nieuws

Van Bronckhorst: “Ajax-uit komt te vroeg voor Botteghin en Van der Heijden”

on

Giovanni van Bronckhorst kijkt met een tevreden gevoel terug op het trainingskamp van Feyenoord in het Spaanse Marbella. De oefenmeester van de Rotterdammers heeft tijdens de winterstop een aantal belangrijke keuzes moeten maken, zo vertelde hij aan RTV Rijnmond. Ook reageerde hij op de mogelijke terugkeer van Robin van Persie naar De Kuip.

Zo blijft Brad Jones eerste doelman van Feyenoord. Van Bronckhorst zag geen reden om de keeper in de tweede seizoenshelft te wijzigen: “We hebben gisteren met beide keepers gesproken. In de winterstop hebben we de eerste seizoenshelft geëvalueerd. Ik vond niet dat we, in overleg met mijn staf en met name met keeperstrainer Khalid Benlahsen, dit moesten veranderen.” Momenteel zijn Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden bij Feyenoord bezig om wedstrijdfit te worden. Ajax-uit komt te vroeg voor deze centrale verdedigers, zegt Van Bronckhorst.

Waarschijnlijk wordt Robin van Persie aanstaande maandag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Feyenoord. Van Bronckhorst hoopt dat de aanvaller naar Rotterdam terugkomt: “We zitten er dichtbij. Hopelijk komt het groene licht van de club de komende dagen. Iemand die ik goed ken en waardevol kan zijn voor dit team.”

Mocht Van Persie inderdaad maandag De Kuip weer binnentreden, dan weet de Feyenoord-trainer nog niet of de spits meteen in actie komt in De Klassieker tegen Ajax in Amsterdam. “Ik weet dat hij de laatste weken voluit traint. Ook bij Fenerbahçe. We zullen dan kijken hoe hij ervoor staat.”

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login