Nieuws

Van Breukelen: ‘Persoonlijk gun ik Feyenoord de titel’

on

Hans van Breukelen heeft een opvallende uitspraak gedaan over de titelstrijd in de Eredivisie. De technisch directeur van de KNVB hoopt, in navolging van zijn collega Gijs de Jong, dat Feyenoord kampioen wordt..

Van Breukelen vindt vooral dat Martin van Geel en Eric Gudde, de huidige beleidsbepalers bij Feyenoord, een kampioenschap verdienen. ‘Kijk wat er met die mensen is gebeurd door die jaren heen, op welke schandalige wijze ze zijn neergezet. Alleen al voor hen en voor een Dirk Kuijt zou ik het Feyenoord persoonlijk wel gunnen om de titel te pakken’, zei Van Breukelen dit weekend bij amateurclub Berkum, zo blijkt uit beelden van de NOS.

.

Eind februari zorgde De Jong, operationeel directeur betaald voetbal bij de KNVB, voor de nodige opschudding door in een column zijn voorkeur uit te spreken voor Feyenoord. ‘Met zo’n enorme achterban is het goed voor het hele voetbal dat Feyenoord kampioen wordt’, zo schreef De Jong destijds. Van Breukelen beseft dan ook wat zijn woorden teweeg brengen. ‘Ik kan het eigenlijk niet zeggen in de rol waarin ik nu zit, maar dat doe ik toch. Ik ben namelijk ook een mens dat gek is op voetbal en ziet wat er om hem heen gebeurt.’

.

Feyenoord verdedigt als koploper van de Eredivisie momenteel een voorsprong van een punt op naaste belager Ajax. De Rotterdammers spelen zondag thuis tegen FC Utrecht (14.30 uur), terwijl de Amsterdammers om 16.45 uur SC Heerenveen treffen in De Arena.

.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login