Nieuws

Van Beek: ‘Wij hadden die gasten kapot moeten spelen’

on

Ook Sven van Beek kon maar moeilijk leven met het puntenverlies dat Feyenoord vrijdagavond leed tegen sc Heerenveen. De verdediger neemt het zijn ploeg en zichzelf kwalijk dat tien Friezen met een punt De Kuip verlieten (1-1).

Hoewel Feyenoord een half uur lang met een man meer speelde, ontsnapten de Rotterdammers meerdere malen op een tweede Friese tegentreffer. “De bal wilde er bij ons niet in, maar we moeten zeker ook niet vergeten dat zij ook nog kansen kregen op de winnende goal”, toonde Van Beek zich realistisch tegenover VoetbalPrimeur. “En dan hadden we niets te zeggen gehad.”

Het gevaar van Heerenveen kwam met name van Hakim Ziyech, die niet alleen scoorde met een fraaie vrije trap, maar ook de regisseur was op het Friese middenveld. De spelmaker wordt al weken in verband gebracht met vrijwel alle Nederlandse topclubs, waaronder dus ook Feyenoord. Het Legioen ziet Ziyech graag komen, getuige het klaterende applaus dat hij kreeg bij zijn wissel.

“Of wij Ziyech nodig hebben? Dat interesseert mij allemaal geen reet. Ook zonder hem moeten wij gewoon elf spelers op kunnen stellen die goed genoeg zijn voor Feyenoord”, aldus Van Beek. “Het is natuurlijk een goede speler en wij moesten hem uitschakelen. Dat lukte niet altijd. Wij hadden die gasten gewoon helemaal kapot moeten spelen. Vooral tegen tien man en al helemaal hier in De Kuip.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_7939.PNG

You must be logged in to post a comment Login