Nieuws

Van Beek: “Soms voelde voetbal gewoon als je werk, maar het is natuurlijk veel meer dan dat”

on

Sven van Beek heeft het tijdens zijn lange afwezigheid bij Feyenoord heel moeilijk gehad. De van blessureleed teruggekeerde verdediger is dolblij dat hij nu weer op het veld kan staan.

“Je moet veel van jezelf vragen en mentaal heel sterk zijn, al brak ik ook wel eens”, zegt Van Beek tegen Feyenoord Magazine. “Er zijn momenten geweest dat ik dacht dat ik nooit meer zou voetballen, vooral in de fases waarin ik moest wachten tot zeker was wat de volgende stap werd om mijn blessure aan te pakken. In die tijd moest ik alleen maar rust nemen en geduld hebben, maar dat geduld had ik niet, zeker ook omdat ik ondertussen het succes zag van de andere jongens. Ik heb in die periode wel eens tegen mijn ouders gezegd dat ik me heel nutteloos voelde, omdat ik niks kon. Ik stond letterlijk even stil.”

Dit seizoen keerde hij terug en hoe: Van Beek is een van de sterkhouders van dit Feyenoord. “Ik zit nu eindelijk weer in een trein die vooruit rijdt in plaats van achteruit. Doordat ik dit heb meegemaakt, ben ik vooral mentaal veel sterker geworden. Ik geniet nu vooral van het feit dat ik weer op het veld kan staan, want gezondheid is het belangrijkste dat er is. Ik ben blij en trots dat ik überhaupt weer mag voetballen, want ik heb een periode gehad waarin ik niet wist of ik ooit nog een bal zou kunnen schieten.

Ik ben daarom nu echt dankbaar dat ik elke dag lekker een balletje mag trappen. Voor mijn blessure ervaarde ik dat als iets normaals. Soms voelde voetbal gewoon als je werk, maar het is natuurlijk veel meer dan dat, want je mag elke dag doen wat je leuk vindt.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login