Nieuws

Van Beek scoort winnende treffer tegen Jong Fc Den Bosch

on

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond dankzij een doelpunt in de slotminuut met 2-1 gewonnen van Jong FC Den Bosch. Nadat de bezoekers in de eerste helft op voorsprong waren gekomen, stelde de ploeg van coach Patrick Lodewijks na rust orde op zaken. Joey Sleegers maakte uit een vrije trap de gelijkmaker, waarna Sven van Beek in de slotminuut uit een hoekschop het winnende doelpunt maakte. Dankzij de zege vergroot Jong Feyenoord/Excelsior het gat met Jong Willem II op de ranglijst weer tot vier punten. De Tilburgers hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld.
De intenties waarmee Jong FC Den Bosch naar Rotterdam was afgereisd, werden direct vanaf de aftrap duidelijk. De hekkensluiter in Divisie B, die zeven punten haalde uit de eerste zestien duels, trok zich tegen de koploper massaal terug op eigen helft en hoopte af en toe via de tegenaanval gevaarlijk te kunnen worden.

Jong Feyenoord/Excelsior had de nodige moeite met die tactiek. Hoewel de ploeg probeerde om het tempo in het spel hoog te houden, was het elftal met name voorin niet inventief genoeg om de Bossche muur te slechten. Zodoende bleef het aantal kansen voor de thuisploeg in de eerste helft beperkt tot twee, die beiden op naam van spits Wessel Dammers kwamen. Na tien minuten schoot de spits raak, maar stond hij in buitenspelpositie. Twintig minuten later had hij de bal uit een hoekschop voor het binnenschieten, maar raakte hij de keeper.

Tegen die tijd waren de bezoekers al op voorsprong gekomen, via de enige serieuze tegenstoot voor rust. Dankzij een snelle combinatie in het zestienmetergebied kwam Alexander Mols vrij, waarna de aanvaller de bal fraai in de verre hoek schoot.

Na rust kreeg een gretig Jong Feyenoord/Excelsior een steeds groter overwicht, onder meer dankzij het fel afjagen van de tegenstander na balverlies. Den Bosch kwam op die manier nauwelijks nog van eigen helft en moest bovendien vroeg in de tweede helft de gelijkmaker toestaan. Die was het gevolg van goed doorkomen van de soeverein spelende Sven van Beek, die even buiten het strafschopgebied pootje werd gehaakt. De vrije trap die volgde werd fraai in de verre bovenhoek geschoten door Joey Sleegers.

In het restant van de wedstrijd was er maar één team dat aanspraak maakte op de overwinning en dat was Jong Feyenoord/Excelsior. Toch duurde het tot aan de slotminuut voordat de drie punten werden veiliggesteld. Aanvoerder Van Beek kopte toen raak uit een hoekschop, waarmee de verdiende overwinning een feit was.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Den Bosch 2-1
Scoreverloop:
22’ 0-1 Mols
54’ 1-1 Sleegers
90’ 2-1 Van Beek

Scheidsrechter: Koekoek

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior: De Jong; Lopes Cabral, Hardeveld, Van Beek, Nelom; Bakkal, Karsdorp, Berkvens; Kalisse (81’ Robinson), Dammers en Sleegers.

Jong FC Den Bosch: De Ruiter; Sebregts, De Bock (71’ De Braal), Molkenboer, Van Overdijk; Statie (87’ Demirci), Boulghalgh, Boddaert, Van Overdijk (78’ Koca); Mols en Aamri.

Bron: Feyenoord.nl

20140324-205108.jpg

You must be logged in to post a comment Login