Feyenoordinbeeld

Van Beek maakt rentree in Feyenoord 2

on

Sven van Beek heeft maandagavond zijn rentree gemaakt in het elftal van Feyenoord 2. De centrale verdediger speelde zoals vooraf afgesproken een uur mee in de wedstrijd tegen Excelsior 2. De Rotterdamse derby eindigde op Woudestein onbeslist: 1-1.

.

Als gevolg van een voetblessure kwam Van Beek na een oefenwedstrijd tegen RKSV Driel op 2 juli in de voorbereiding niet meer in actie voor Feyenoord. Met zijn rentree bij Feyenoord 2 zette de verdediger maandag een nieuwe stap op weg naar volledig herstel, nadat hij afgelopen maand al de groepstraining hervatte.

.

‘Sven maakte vanavond een prima indruk’, zei coach Roy Makaay na afloop. ‘Hij oogde erg gretig en het was leuk om te zien hoe blij hij was om weer te mogen spelen. Voor hem zijn dit soort wedstrijden ideaal om minuten te maken en ritme op te doen.’

.

Minder content was Makaay met het puntenverlies dat Feyenoord 2 leed, vooral omdat dat volgens de coach onnodig was. ‘We hadden het eerder af moeten maken’, stelde de oud-spits, die zag hoe het team verzuimde om de openingstreffer van Bart Nieuwkoop verder afstand te nemen van de stadgenoot.

.

Dat kwam Feyenoord 2 duur te staan, want in blessuretijd maakten de Kralingers uit een vrije trap alsnog gelijk. Makaay: ‘We hebben genoeg kansen gehad, zeker in het eerste kwartier na rust. Toen speelden we in een hoog tempo en hadden we met drie, vier goals uit moeten lopen. Wanneer je het zelf niet afmaakt en de tegenstander in leven laat, bestaat de kans dat je punten verliest. Dat is vanavond gebeurd, teleurstellend.’

.

Excelsior 2 – Feyenoord 2 1-1 (0-1)

Scoreverloop:

35’ 0-1 Nieuwkoop

90’ 1-1 Hadouir
Scheidsrechter: Martens

.

Geel: Vejinovic (Feyenoord 2)

.

Opstellingen

Excelsior 2: Havekotte; Owusu, Bordignon, Massop, Brito; Fortes, Hadouri, Elbers; Hasselbaink, De Reuver en Van Duinen.

Feyenoord 2: Hansson; Nieuwkoop, Van Beek (60’ Knoester), Dammers, Nelom; Vejinovic, Gustafson, Hamer; Guezen (46’ Fernandes), Kramer en El Hankouri.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login