Nieuws

Van Basten: “Bozeník mag niet in De Kuip voetballen”

on

In het Ziggo Sport praatprogramma Rondo gaven Bert van Marwijk, Ruud Gullit, Marco van Basten én Youri Mulder hun mening over het voetbal van het afgelopen weekend.

De heren waren niet echt te spreken over het gelijkspel van Feyenoord tegen Sparta. Met name de manier waarop de Rotterdammers punten verspeelden tegen de nummer laatst van de Eredivisie baarden de mannen zorgen.

Van Basten zag tegen Sparta meerdere Feyenoorders hun niveau niet halen: “Diemers ook, man… Texeira vond ik ook tegenvallen, die was vandaag echt niet goed, die was slecht. Fer viel uit, Toornstra had de vorm niet. Ik moet zeggen dat ik de rechtsback echt vond tegenvallen. De keeper was goed, het centrale duo is goed. Haps speelde de eerste helft goed, maar was de tweede helft ook om te huilen.”

Van Basten heeft ook een mening over Bozeník: “Bozeník heeft ook het niveau niet, vind ik. Die mag niet in De Kuip spelen. Dat klinkt een beetje lullig, want die jongen is van goede wil. Maar hij is technisch gewoon te min.”

Van Basten sluit af: ‘Bij Feyenoord heb je ook weinig jonge jongens. Je hebt die jongen die Johnston kwam er in…. als dat de jeugd is… Kökcü heeft vorig seizoen laten zien dat hij kan voetballen, maar de jonge jongens komen niet door bij Feyenoord. Als er kwaliteit is laten ze ze ook bij Feyenoord spelen, maar Dick zet ze niet eens op de bank. Dat is ook een teken hè?!”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login