Nieuws

Valsugana biedt Feyenoord ideale omstandigheden op trainingskamp

on

Voor de organisatie van de Italiaanse toeristenbureaus Valsugana Lagorai en Trentino is het een grote eer dat Feyenoord in hun regio het trainingskamp in Italië van komende week belegt. Dat zei Valsugana president Stefano Ravelli vrijdagmiddag op een speciale persconferentie in De Kuip, waar een delegatie uit Italië aanwezig was om een presentatie te geven over het fraaie gebied waar de selectie van trainer Ronald Koeman zich vanaf maandag verder zal voorbereiden op het nieuwe seizoen.

De regio Valsugana ligt in de Noord-Italiaanse provincie Trentino. De nabijheid van de Dolomieten en (grote) meren ten zuiden van de Dolomieten maken Valsugana voor vakantiegangers een geliefde plek, maar er komen elk jaar ook verschillende voetbalclubs naar de provincie om zich klaar te stomen voor een nieuw voetbalseizoen. Zo verbleef Champions League-winnaar Bayern Munchen er de afgelopen week naar volle tevredenheid van trainer Pep Guardiola. De heilzame, zuivere berglucht in combinatie met de hoogwaardige infrastructuur en de uitstekende Italiaanse keuken spelen een belangrijke rol bij de keuze voor de regio.

Ravelli toonde zich zeer content dat naast Bayern Munchen en Internazionale ook Feyenoord heeft gekozen voor een verblijf in Valsugana, waar de selectie van maandag tot en met vrijdag een trainingskamp zal beleggen. ‘Feyenoord is een grote club in Nederland’, wist hij. ‘Bovendien heeft het eerste elftal met Ronald Koeman een trainer die wereldwijd en dus ook bij ons bekend is. Tijdens mijn bezoek aan De Kuip ben ik echter het meest onder de indruk geraakt van de fantastische grasmat in het stadion. Zo’n mooi veld heb ik nog niet eerder gezien.’

Tot vreugde van Koeman, die aangaf blij te zijn met de mogelijkheid van het spelen van een extra oefenwedstrijd in Italie, neemt Feyenoord het halverwege het trainingskamp op tegen Hellas Verona. Dit duel wordt gespeeld in Trento, een grote plaats in de provincie, terwijl de trainingen worden afgewerkt in het plaatsje Levico Terme, met uitzicht over het grote meer Lago di Levico.

‘Met een uitstekend hotel en een aantal goed verzorgde voetbalvelden bieden wij de ideale omstandigheden voor Feyenoord om zich voor te bereiden op de competitie’, vervolgde Ravelli, die de hele week zelf ook aanwezig zal zijn op het trainingskamp. ‘Ik kijk er erg naar uit, en in het bijzonder naar de wedstrijd. Die moet voor beide clubs een succes worden.’

Nadat hij die laatste woorden had uitgesproken, wees Ravelli iedereen erop dat er in de naastgelegen ruimte in het stadion een proeverij was georganiseerd. Onder het genot van diverse hapjes en drankjes afkomstig uit de provincie Trentino kon zodoende door de aanwezigen alvast vooruit worden geblikt op het aanstaande trainingskamp van Feyenoord in Italië.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login