Nieuws

Vak S gesloten tijdens Feyenoord – ADO Den Haag

on

Feyenoord dient Vak S gedurende de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag gesloten te houden. De (resterende) sanctie gold in eerste instantie voor het duel Feyenoord – AZ. Omdat deze vanwege de Europese verplichtingen van beide clubs is verplaatst, moet de club nu op zondag 15 september uitvoering geven aan deze straf.

Seizoenkaarthouders van Vak S mogen bij de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag bovendien in het geheel geen toegang hebben tot het stadion. Dit is de uitspraak van de Commissie van Beroep betaald voetbal in het hoger beroep dat Feyenoord had aangespannen naar aanleiding van de uitspraak van de tuchtcommissie. Die oordeelde eerder nog dat vanwege het afsteken van vuurwerk/fakkels bij genoemde wedstrijd niet alleen Vak S maar ook de naastgelegen vakken R en T een wedstrijd leeg moesten blijven.

Feyenoord liet de zaak voorkomen bij de Commissie van Beroep, omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad. Feyenoords verweer bij het beroep heeft dus in elk geval tot gevolg gehad dat de eerder opgelegde straf voor de vakken R en T is komen te vervallen.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login