Nieuws

Vak E en EE donderdag gesloten, supporters gaan naar vak G

on

Feyenoord is door de UEFA gestraft vanwege ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen Besiktas op 30 juli jongstleden. Van de Europese voetbalbond moet Feyenoord volgende week donderdag, bij de return van de Europa League kwalificatiewedstrijd tegen Zorya Lugansk, de vakken E en EE leeg houden. Bovendien is de club een geldboete van 45.000 euro opgelegd. De UEFA kwam tot deze sancties vanwege spreekkoren, het afsteken van vuurwerk (fakkels), het gooien van voorwerpen en ongeregeldheden op de tribunes. Ook wordt de club een zogeheten “lack of organization” verweten – letterlijk vertaald een gebrek aan organisatie – omdat de trappen in sommige delen van het stadion niet vrij waren.

Feyenoord heeft direct nadat zij op de hoogte is gesteld van de straf de verkoop voor de vakken E en EE gestopt. Voor de ruim 600 mensen die reeds een kaart voor een van deze twee vakken hadden gekocht geldt dat zij volgende week donderdag terecht kunnen op vak G (recht achter het doel).

De supporters van de vakken E en EE kunnen met hun dagkaart via de (voor hen) gebruikelijke poorten naar binnen (poort 53 t/m 58). Vak G wordt deze wedstrijd, vanwege de verplaatsingen, niet als genummerd aangemerkt. Iedereen mag dus zelf een plaats zoeken.

Feyenoord betreurt het dat honderden supporters nu buiten hun schuld om elders plaats moeten nemen. Dit geldt nog eens extra voor de vaste supporters van vak E, aangezien zij bij de wedstrijd tegen Besiktas al elders moesten plaatsnemen en dus ook niet de veroorzakers zijn van de reden waarom dit bewuste vak nu leeg moet worden gehouden.

Feyenoord heeft onder meer op basis van videobeelden inmiddels 13 mensen geïdentificeerd die zich rond de wedstrijd tegen Besiktas hebben misdragen. Feyenoord verwacht op basis van het beschikbare beeldmateriaal nog meer mensen te kunnen opsporen die de club hebben benadeeld met hun wangedrag. Feyenoord zal proberen, zoals aangekondigd en zoals in het verleden al vaker succesvol is gebeurd, de boetes en de geleden overige schade te verhalen op deze mensen. Vanzelfsprekend krijgen deze mensen eveneens een stadionverbod opgelegd.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_7988.PNG

You must be logged in to post a comment Login