Nieuws

Vader Achahbar: ‘Het is oneerlijk hoe er met mijn zoon wordt omgegaan’ 

on

Het Legioen schreeuwde een lange tijd om de naam van hem, maar uiteindelijk was een vaste basisplaats te veel gevraagd; Anass Achahbar moet het bij Feyenoord doen met een reserverol.

.

Zijn vader, Mimoun, hekelt de handelswijze in Rotterdam. “Ik vind het zielig voor mijn kind. Het is oneerlijk zoals er met hem wordt omgegaan. Ik heb niet veel met Ajax, maar daar gaan ze wel netter met hun spelers om. Ik heb echt respect voor mijn jongen. Wat hij allemaal heeft meegemaakt”, vertelt Achahbar senior in het supportersmagazine Hand in Hand.

.

In de jeugdopleiding genoot zijn zoon nog wél. “Zo’n Klaassen of Fischer bij Ajax. Daar wonnen ze altijd van. Vilhena, Boëtius.. Kongolo en vergeet Boy de Jong niet. Het was echt een hecht team. Die jongens hadden nooit problemen onderling. Het is zo jammer dat ze nooit in het eerste met elkaar hebben kunnen spelen.”

.

“Feyenoord had er echt kampioen mee kunnen worden. Kijk vorig jaar naar Feyenoord – PSV. Anass in het veld samen met Boëtius en Kongolo. Hij scoort meteen twee keer. Die jongens konden elkaar blind vinden in de jeugd”, vervolgt Mimoun Achahbar. “Misschien is hij te lief. Anass is sociaal, slikt veel en praat niet veel.”

.

Ondanks zijn reserverol opteerde Achahbar nooit voor een vertrek. “Hij heeft ook veel te danken aan Feyenoord, dus ga je niet zomaar weg. In de jeugd kreeg ik aanbiedingen van verschillende buitenlandse clubs. We hebben ze allemaal afgeslagen. Anass was trouw aan Feyenoord. Na die play-off-wedstrijd tegen sc Heerenveen noemde Gio Anass zijn beste spits. We hadden verwacht dat hij dit seizoen dus zijn eerlijke kans zou krijgen.”

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login