Nieuws

UPDATE BOUW TRAININGSACCOMMODATIE FEYENOORD (2)

on

Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst sloeg op woensdag 28 juni 2017 de eerste paal van de nieuwe trainingsaccommodatie voor Feyenoord 1, die bij de start van het seizoen 2018-2019 in gebruik genomen moet worden. Op Feyenoord.nl geven we je maandelijks een update over de voortgang van de bouw. In deel 2: de werkzaamheden in de weken na de bouwvakvakantie.

Voortgang gebouw

In de eerste weken nadat Van Bronckhorst de eerste paal de grond in had geslagen, werd de fundering gelegd. Deze kon vervolgens drie weken uitharden in de bouwvakvakantie. Tijdens deze vakantie is de installateur begonnen met het aanbrengen van de riolering. Nadat de riolering was geïnstalleerd zijn na de vakantie de vloerplaten op de funderingsbalken gelegd. Vervolgens zijn de vloerplaten afgestort en is er een druklaag gestort: een extra laag van vijf à zeven centimeter beton. Op die manier zijn alle losse vloerplaten aan elkaar gekoppeld.

Deze week wordt een begin gemaakt met de plaatsing van de staalconstructie voor het hoofdgebouw. Dit zal ongeveer vier weken in beslag nemen. In de tussentijd zullen ook de verdiepingsvloeren geleverd worden. De staalconstructie zal in eerste instantie voor de helft worden opgebouwd. Daarna zal de eerste verdieping geplaatst worden, op dezelfde manier als de begane grond. Als de eerste verdieping klaar is, wordt de staalconstructie tot het dak afgebouwd.

Voortgang velden en buitenruimte

Omdat het streven is om de velden voor de winter ingezaaid te hebben, is aan de coördinerend aannemer voor de velden en buitenruimte gevraagd om de velden voor 1 september gereed te hebben voor inzaaien. In juni had de aannemer de oude toplaag al afgegraven en drainagebuizen aangebracht, die onder de nieuw aan te brengen zand en toplaag voor een goede afwatering van de velden moeten zorgen. Tijdens de vakantieperiode heeft de aannemer zes dagen per week doorgewerkt en is een zandlaag aangebracht, waar door een andere partij meerdere kilometers aan veldverwarmingsbuizen in zijn getrokken. Weer een ander gespecialiseerd bedrijf heeft de beregeningsinstallatie aangebracht. Vervolgens is laag na laag een vruchtbare toplaag aangebracht, waarin de grasmeester het gras kan laten groeien en wortelen. Dankzij een geweldige inspanning en een goede samenwerking tussen de verschillende aannemers, was dit deel van het project een week eerder klaar dan gepland en zijn de velden eind augustus ingezaaid. Inmiddels komt het gras al boven de toplaag uit en kan er binnenkort voor het eerst gemaaid gaan worden.

Eind augustus is ook de kunstgras performancestrook aangelegd. Deze strook is circa twintig bij zeventig meter en is hoofdzakelijk bedoeld voor de warming-up, cooling down en herstel- en looptrainingen. Het type kunstgras dat is gekozen, is hetzelfde als het kunstgras dat in alle stadions in Nederland ligt, zodat de spelers in de week voorafgaand aan bijvoorbeeld een uitwedstrijd bij Excelsior, PEC Zwolle of Sparta Rotterdam, hier tevens een positiespel of pass- en trapoefening kunnen doen. Er is daarbij gekozen om niet het zwarte SBS-rubber toe te passen, maar een ronde, holle, groene kunststofkorrel, zoals die onlangs ook is toegepast op het nieuwe kunstgrasveld in het stadion van Heracles Almelo.

Het beoogde eindresultaat

Feyenoord 1 krijgt op het nieuwe complex de beschikking over twee velden, een kunstgras performancestrook en een apart keepersveld. Direct hierlangs ligt het hoofdgebouw, dat aan één zijde volledig van glas is, waardoor van binnenuit een perfect zicht op de velden geboden wordt. De onderste verdieping is op de eerste plaats de werkruimte voor spelers en (medische) staf, met onder meer een halfronde kleedkamer, een ruime fitness- en beweegruimte en een wellnessgebied met douches, warme en koude baden en een sauna.

De technisch directeur en de hoofdtrainer krijgen een eigen kantoor op de eerste verdieping, waar ook een kantoortuin wordt ingericht voor de rest van de technische staf, inclusief een vergaderkamer. Ook de kantoren van de teammanager en de video- en data-analisten zullen op de eerste verdieping te vinden zijn.

Bron: Feyenoord.nl

Foto: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login