Nieuws

UPDATE BOUW TRAININGSACCOMMODATIE (4)

on

Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst sloeg op woensdag 28 juni 2017 de eerste paal van de nieuwe trainingsaccommodatie voor Feyenoord 1, die bij de start van het seizoen 2018-2019 in gebruik genomen moet worden. Op Feyenoord.nl geven we je maandelijks een update over de voortgang van de bouw. In deel 4: het hoofdgebouw krijgt steeds meer vorm en de velden liggen er nu al uitstekend bij.

Voortgang gebouw

Waar een maand geleden nog enige fantasie nodig was om een gebouw te ontdekken in de staalconstructie, daar zien voorbijgangers inmiddels duidelijk hoe het hoofdgebouw van het nieuwe trainingscomplex eruit komt te zien. De staalconstructie is af, de achterkant van het gebouw is volledig dicht gemaakt en eind deze week worden de glasplaten bevestigd aan de zij- en voorkant van het gebouw; de zijdes die uitzicht bieden op beide trainingsvelden.

Inmiddels is ook al driekwart van het dak dichtgemaakt. Het is de bedoeling dat over tweeënhalve week het gebouw volledig wind- en waterdicht is, zodat er een begin kan worden gemaakt met de werkzaamheden binnenin het gebouw. De komende periode zullen de installaties worden aangelegd en de wanden op de juiste plaatsen worden gezet om zo de verschillende ruimtes te creëren.

De onderste verdieping wordt op de eerste plaats de werkruimte voor spelers en (medische) staf, met onder meer een halfronde kleedkamer, een ruime fitness- en beweegruimte en een wellnessgebied met douches, warme en koude baden en een sauna. De technisch directeur en de hoofdtrainer krijgen een eigen kantoor op de eerste verdieping, waar ook een kantoortuin wordt ingericht voor de rest van de technische staf, inclusief een vergaderkamer. Ook de kantoren van de teammanager en de video- en data-analisten zullen op de eerste verdieping te vinden zijn.

Voortgang velden en buitenruimte

Dat de twee velden er momenteel al bij liggen alsof er elk moment gevoetbald kan gaan worden, heeft er alles mee te maken dat gras in de winter nog nauwelijks groeit. Daarom zorgde het team van grasmeester Erwin Beltman ervoor dat de grasmatten er eind september al helemaal in lagen, waardoor het gras voldoende tijd heeft om zich te wortelen. De komende weken wordt er gewerkt aan de hekwerken rondom het veld, het groen en de beplanting, zodat ook buiten de contouren van een topsportcomplex steeds meer zichtbaar worden.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login