Nieuws

Uniek canvasdoek voor debuterende Feyenoord-internationals

on

Ter ere van hun debuut dat zij dit seizoen maakten in het Nederlands elftal, hebben Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Daryl Janmaat en Ruben Schaken onlangs ieder een uniek canvasdoek uitgereikt gekregen. De doeken, met daarop een collage van foto’s van de Feyenoorders in het shirt van het Nederlands elftal, werden door het vijftal zelf onthuld in de persruimte van De Kuip.

De door Jonge Leeuwen, een platform voor jonge fans van het Nederlands elftal, verzorgde en uitgereikte doeken werden met zichtbare trots bewonderd door de Feyenoorders, die vervolgens direct in discussie gingen over wiens doek de mooiste was.

Waar de Feyenoord-internationals het wel over eens waren, was dat ze hun debuut in Oranje niet snel zullen vergeten. ‘Voor mij ging daarmee een jongensdroom in vervulling’, vertelde Clasie, die in september tijdens het WK-kwalificatieduel met Turkije voor het eerst zijn opwachting maakte in het Nederlands elftal.

Terwijl Schaken al hardop nadacht over welk plekje in zijn huis hij het canvasdoek zou geven, kreeg hij de vraag wie van het vijftal in de toekomst de meeste interlands voor Oranje achter zijn naam zal gaan schrijven. ‘Zelf zal ik dat gezien mijn leeftijd niet worden’, lachte Schaken, die met instemming van de anderen naar Martins Indi wees. ‘Bruno heeft van ons tot dusver de meeste interlands gespeeld en als hij zo blijft presteren, zullen er nog veel meer volgen.’

Het vijftal behoort ook tijdens de huidige interlandperiode met nog twee andere Feyenoorders tot de selectie van het Nederlands elftal. Deze week bereidt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal zich voor op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenie. Tijdens die wedstrijden kan Tonny Vilhena, die voor het eerst is opgenomen in de selectie van Van Gaal, de zesde Feyenoorder worden die dit seizoen zijn debuut maakt in Oranje.

In Feyenoord TV is donderdagavond een uitgebreide reportage te zien van de uitreiking van de canvasdoeken. De uitzending begint om 19.20 uur en wordt uitgezonden op het eerste kanaal van Eredivisie Live.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login