Nieuws

Ultiem geluk in De Kuip

on

Wat zouden ze graag nog één keer naar een wedstrijd van ‘hun’ Feyenoord gaan. Gisteravond zagen twee bewoners van de Dordtse Sterrenlanden die hartenwens in vervulling gaan.

Als hij een euro moest betalen voor iedere keer dat hij het woordje ‘grandioos’ gebruikt, had Eduard Jansen na gisteren geen cent meer over. Simpelweg hartverwarmend is het genot dat de 63-jarige tentoonspreidt.

‘Als 5-jarig jochie zat ik al in De Kuip. Feyenoord-VVV, dat was mijn eerste wedstrijd,’ vertelt Jansen, die vanwege multiple sclerose al 7 jaar in verpleeghuis De Sterrenlanden woont. ‘Ik groeide op in Rotterdam, we woonden 50 meter van het Sparta-stadion, maar Sparta trok mij niet zo. Waarom niet? Die kanne niet voetballe,’ zegt hij, met een grijns op het gelaat.

Jansen bezocht grote Feyenoord-duels, ook voor de Europacup, maar kwam de laatste vijftien jaar niet meer in De Kuip. In feite komt hij ‘nergens meer’, zegt hij.

Jansen zit in een rolstoel. Ergens komen geeft veel gedoe. ‘Een vakantie is te duur. Als jij twee weken naar Turkije wil, betaal je 400 euro, als ik dat wil, bijvoorbeeld met de Zonnebloem, dan kost me dat 2100 euro. Dat heb ik niet.’ Zelfs een betaalabonnement om op tv de Feyenoord-wedstrijden live te zien, kan bruintje niet trekken.

En toen was daar ineens de verrassing. Eduard Jansen en medebewoner Gerard Renée mochten gisteravond toch nog een keer naar Feyenoord. In een bomvolle Kuip zagen zij hun helden tegen Vitesse ballen. ‘Grandioos,’ zegt Jansen nog maar eens. ‘De sfeer, de entourage, dat heb je op tv niet,’ vertelt hij al ruim voor de wedstrijd. ‘Het zingen en schreeuwen, daar hou ik van. Ik ben daar zelf ook een kei in.’

Het was een medewerker van de Sterrenlanden, een Ajax-fan nota bene, die een en ander in gang had gezet. Toen hij hoorde dat Jansen en Renée (die zelfs zijn hele kamer in de Sterrenlanden behangen heeft met Feyenoord-prullaria) zo graag nog eens naar De Kuip wilden, ging hij op zoek naar een sponsor.

Frans Aarnoutse van Aarnoutse Installateurs besloot te helpen. ‘Ik zei: regel het maar. Ik zorg voor de financiën. Het is een extra zetje voor deze mensen en voor het Spectrum (waartoe de Sterrenlanden behoort, red.). Ik hoop dat ze er nog jarenlang over praten,’ zegt Aarnoutse.

Als het nagenieten net zo intens is als de voorpret, zit dat wel goed. ‘Het begint al te borrelen,’ zegt Jansen al uren voor de wedstrijd. De uitslag doet voor al dat geluk niet ter zake, verzekert hij op dat moment al. ‘Als ze verliezen maakt mij dat niet uit. Volgende week winnen ze weer.’

Bron: Ad.nl
Bron foto: Ad.nl

20140201-163053.jpg

You must be logged in to post a comment Login