Nieuws

Uitspraken Boëtius schieten in verkeerde keelgat bij Zwitserse pers

on

Jean-Paul Boëtius heeft zich in zijn eerste weken bij zijn nieuwe club FC Basel niet populair gemaakt. In een interview met RTV Rijnmond stelde de ex-Feyenoorder dat de Zwitserse ploeg geen droomclub voor hem is, maar slechts een tussenstap naar de Europese top.
,,Wat is dat voor een uitspraak, Boëtius?”, zo vraagt de grote Zwitserse boulevardkrant Blick zich af. Om daar op verontwaardigde toon aan toe te voegen: ,,Jean-Paul Boëtius wil naar een ‘betere’ club. Voor hem is de Zwitserse competitie slechts een tussenstation.” 
Boëtius (21) gold als een toptalent bij Feyenoord, maar verloor in het afgelopen seizoen door zwakke prestaties zijn basisplaats. In Basel hoopt de vleugelspits zijn carrière nieuw leven in te blazen. 
Blick noemt de uitspraak van Boëtius ‘ergens wel begrijpelijk, maar niet slim’. ,,De komst van Boëtius was een toptransfer. Maar de Nederlander wil maar één ding: zo snel mogelijk door een topclub ontdekt worden.”

In het gewraakte interview met RTV Rijnmond zei Boëtius: ,,Basel wordt nauw in de gaten gehouden door de Europese topclubs. Elk jaar is er wel een speler die vanuit Basel de sprong naar de top maakt.”
De afgelopen twee seizoenen verkocht Basel voor vele miljoenen Mohamed Salah en Derlis Gonzalez aan respectievelijk Chelsea en Dinamo Kiev. Mogelijk heeft Basel met Boëtius zijn volgende melkkoe in huis, concludeert Blick.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login